DOLAR 32,3104 -0.1%
EURO 34,7959 -0.06%
ALTIN 2.412,010,79
BIST 10.223,60-0,52%
BITCOIN 20851201,20%
Edirne
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Askerlik hayalleri gerçek oldu

Askerlik hayalleri gerçek oldu

ABONE OL
12 Mayıs 2023 10:08
Askerlik hayalleri gerçek oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Faika Erkurt Özel Okulu’nda eğitim gören engelli öğrencilerin sembolik olarak yapacakları bir günlük askerlik için, asker eğlencesi düzenlenerek, ‘asker kınası’ yakıldı. Etkinlikte engelli öğrencilerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında, Edirne Faika Erkurt Özel Okulu’nda eğitim gören engelli öğrenciler için asker kınası ekinliği düzenlendi. Programa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Piyade Kurmay Albay Erhan Yeşil, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve çok sayıda veli katıldı.

Etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı. Temsili askerlik töreni için okunan şiir sonrası gerçekleştirilen dans etkinliği ile devam eden programda, askere gidecek öğrenciler Türk Bayrağı selamlayarak öpmesinin ardından asker kınaları yakıldı.

Burada konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, katıldıkları birçok programda engelli bireylerin başardıkları çok güzel eser ve örnekler gördüklerini belirterek, engelli bireylerden aslında öğrenecek çok şeyin olduğunu söyledi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZDE YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİMİZ GİBİ ONLARADA ENGELLER SET OLAMIYOR”

Yerli otomobil TOGG’un Keşan’daki tanıtım programına katıldığını ve TOGG aracının da engellerin aşıldığına bir örnek olduğunu belirten Vali Kırbıyık, “Bunu nasıl İHA’lardan, SİHA’larda, TCG Anadolu’da diğer üretilen yerli ve milli teknolojide bu ülkeye set vurulamadıysa, engelli kardeşlerimiz de kendilerine herhangi bir engel tanımadan toplumsal hayatın içerisinde anayasanın 10. Maddesine vücut bulan eşitlik halkı çerçevesinde bizlerle birlikte eşit haklarını kullanacaklar ve kullanıyorlar. Tabii bu aynı zamanda devletin temel bir sorumluluğu. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız olmak üzere devletin tüm ilgili kurum ve kuruluşları engellilerimizin kamusal alanda her türlü erişimini sağlayabilmek, kamusal hizmetlere erişebildiğini sağlayabilmek, eğitimden sağlığa, istihdamdan diğer alanlara kadar birçok alanda bu eşitliği sağlamak için yükümlülük sahibi kuruluşlar bunu yerine getirebilmek için de sürekli geçen yıl üstüne koyacak şekilde hizmetlerini ve imkanlarını arttırıyoruz. Artırmaya da devam edeceğiz. Elbette yapılan hiçbir şey sizlerin sarf ettiğiniz fedakarlık ve emek karşısında yeterli değil. Bunun da bilinci içerisindeyiz. Özellikle annelere çok teşekkür ediyoruz. Burada bulunan biz ne kadar empati yapabiliriz bilmiyoruz ama dışarıdan gözlemlediğimiz kadarıyla ailelerde annelerin yükü çok daha üst seviyede. Çok daha büyük bir sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Bizim bu tarz eğitim kurumlarıyla diğer yaptığımız çalışmalarla temel amacımız da annelerin bu yükünü mümkün olduğunca hafifletebilmek. Allah onlardan razı olsun, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Tekrar sizlerle burada bulunmak, duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN ASKER OLDUĞUN GÖREREK SEVİNCİ VE GURUR YAŞADIK”

Engelli asker anneleri adına konuşan Nergis Taş da “Bu duyguları yaşamak bizim için oldukça kıymetli. Bizler çocuklarımızın asker olduğunu görerek sevinci hüznü gururu aynı anda yaşıyoruz. Çocuklarımız da sosyal hayatın içine girerek yaşıtları gibi asker olmanın heyecanını yaşıyorlar. Asker kınası yakmak, asker üniforması giyerek o üniforma ile selam vererek hayallerini gerçekleştirecekler. Asker olacaklar. Yapılan etkinlikler, bu uygulamalar onların hayatlarına mutlu anı olarak kalacak, onların asker olmasını sağladınız. O hissi yaşattığınız bizlere de bu gururu yaşattığınız ve bizlerle bu anıları paylaştığınız için şahsım ve diğer asker aileleri adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YETERKİ BU ÇOCUKLARA ENGEL DEĞİL DESTEK OLALIM”

Edirne Faika Erkurt Özel Okul Müdürü Esra Madalı ise Engelliler Haftası etkinlikleriyle amacın mevcut duruma dikkatlerin çekilmesi ve farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, “Özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin arttırılması çok önemlidir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimde feda edilecek. Tek bir fert yoktur sözünden hareketle okullarımızda özel gereksinimli öğrencilerimize yaşantılarında temel beceri ve alışkanlıklar kazandırıp bağımsız yaşama güçlerini arttırarak toplumla uyum içerisinde yaşayan bireyler olmaları için eğitim öğretim hizmetleri verilmektedir. Kendilerini sınırlayan hiçbir engeli tanımayan öğrencilerimizin kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmak için gösterdikleri istek ve heyecanla onların toplumsal yaşamda yer alma mücadelelerinin önemli bir adımıdır. 16 Mayıs Salı günü Karaağaç 54. Mekanize piyade Tugay Komutanlığında gerçekleşecek olan temsili askerlik uygulaması ile onların hafızalarında güzel bir anı bırakacağımızı düşünüyoruz. Bu çocuklarımıza fırsat verilirse birçok alanda başarılı olmaları mümkündür. Yeter ki destek olalım ve engel olmayalım” şeklinde konuştu.

Ailelerin duygu dolu anlar yaşadığı etkinlikte dualar edilmesiyle program son bulurken, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık programa geldiği 22 TC 1361 plakalı TOGG aracıyla engelli çocuklarla şehir turu attı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.