DOLAR 32,5874 0.3%
EURO 35,0502 0.2%
ALTIN 2.459,030,95
BIST 9.832,661,19%
BITCOIN 20987181,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aslan, “Kaldığı yerden devam edecek”

Aslan, “Kaldığı yerden devam edecek”

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:42
Aslan, “Kaldığı yerden devam edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, salgın önlemleri kapsamında faaliyetine ara verilen Kırsalın Doğal Pazarı ile ilgili açıklamada bulunarak, pazara salgın sürecinden sonra devam edeceklerini söyledi.

“KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK”

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan “Belediye Başkanının Edirne Ticaret Odası ile hiçbir gerginliği olmaz. Bizde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye Başkanı ve Ticaret Borsası olarak seçilmiş̧ başkanlardır. Kırsalın doğal pazarı daha önce açılmış̧ bir Pazar, Nisan ayından bu yana pandemi salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genel doğrultusunda kısıtlamalar getirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yapmış̧ olduğu açıklamalara saygı duyuyorum. Belediye Başkanı her zaman ‘kadınların olduğu yerde güç̧ var’ ifadelerini kullanıyor. Biz pazarımıza pandemi salgının surecinden sonra kaldığı yerden devam edeceğiz. Herkes işini yapıyor, belediye de işini yapıyor. Asla diğer demeçlerimde de söyledim. Öküz altında buzağı aranmasın. 15 Mayıs 2015’de Belediye Başkanı Recep Gürkan ve dönemin bürokratları ile beraber açılmıştır ve bu şekilde devam edecektir. Edirne Belediyesi bizim proje ortağımızdır. Her konuda bizlere sahip çıkmıştır. Sahipte çıkmaya devam edecektir. Hep beraber açılısını yaptığımız bu proje kaldığı yerden devam edecektir. Pandemi sürecinden sonra Kırsalın doğal pazarında belediye başkanımız Recep Gürkan ile sabah kahvaltısında karşılıklı kadınlarımız yaptığı el emeği göz nuru lezzetleri tadıp projemizi devam ettireceğiz ”dedi

“AMACIMIZ ESNAFA ZARAR VERMEK DEĞİL”

Pazardaki ürünlerin Trakya lezzeti olduğunu hatırlatan Aslan, “Pandemi salgınından dolayı yasaklar var ama bilindiği üzere sıcak ortamlarda Kovid-19 olmuyor. Lokmalar da sıcakta pişiriliyor. Bizim amacımız esnafa zarar vermek değil. Bu Belediye Başkanı ile beraber aldığımız bir karar Pazar günü̈ esnafların çalışmadığı günde Pazar günü hiç̧ bir esnafa zarar vermez. Fabrika seklinde bir üretim yoktur. Bir kadın gün içerisinde 50-100 lokma yapabiliyor.  Bu ürünler el emeği göz nuru fabrika üretimi değil. Kadınlarımızın ürettiği Trakya’nın lezzetleri. Anneannelerimizin yaptığı çocuklarımızın unuttuğu ürünleri bu Pazar hatırlatıyor. Pazarın açılış̧ tarihi belirlendi. Şuan da Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendi. Kırsalın doğal pazarı kaldığı yerden devam edecektir” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.