DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,940,21
BIST 8.995,042,14%
BITCOIN 22909191,84%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Atatürk pankartına çirkin saldırı

Atatürk pankartına çirkin saldırı

ABONE OL
5 Ekim 2021 15:52
Atatürk pankartına çirkin saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından 11 Temmuz tarihinde açılan Kıymet Teyze Parkı’nın etrafına asılan Atatürk pankartına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce delici aletle zarar verildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Çocuklarla Atatürk’ümüzün bir kompozisyonu olan pankartta, özellikle Büyük Önder’imizin yüzüne kesici ya da delici bir aletle zarar vermişler.Bu bedhahlar amacına asla ulaşamayacak, Atatürk’ümüzü yüreğimizden silemeyecekler” dedi.

Edirne’de 2014 yılında evinin önündeki yeşil alanda, kepçenin önüne oturarak bu alanın ortadan kaldırılmasını önleyen Kıymet Peker’e en büyük destek Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan gelmişti. Gürkan söz konusu alana çocuk parkı yaptırarak buraya, “Kıymet Teyze Parkı” adını vermişti.

11 Temmuz’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan, Kıymet Teyze Parkı’na Belediye tarafından konulan Atatürk pankartına delici bir aletle zarar verildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, parkta asılı olan ve Atatürk’ün çocuklarla birlikte bir kompozisyonunun ve “Türk Milleti’nin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır” sözünün yeraldığı pankartta tamamen Atatürk’ün yüz kısmına delici bir aletle verilen zarara büyük tepki göstererek bunun kasıtlı bir saldırı olduğuna emin olduklarını söyledi. Edirne’de böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Gürkan, saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması ve cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Çocuklarla Atatürk’ümüzün bir kompozisyonu olan pankartta, özellikle Büyük Önder’imizin yüzüne kesici ya da delici bir aletle zarar vermişler. Bu da işin kasıtlı olduğunu gösteriyor, bundan eminiz. Gerekli tüm yasal işlemleri başlattık. Umarım bunu yapanlar bulunur. Bu yüce vatanda varlığımızı borçlu olduğumuz Atatürk’ümüzün resmine bile tahammül edemeyen zihniyeti bozuk bedhahlar şunu bilsinler ki, amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Atatürk’ümüzü yüreğimizden silemeyecekler.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.