DOLAR 32,5925 0.24%
EURO 34,8104 0.41%
ALTIN 2.420,50-0,49
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21572840,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk’ün Edirne’ye gelişi kutlandı

Atatürk’ün Edirne’ye gelişi kutlandı

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:04
Atatürk’ün Edirne’ye gelişi kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 90. yılı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İlk günden bu yana Edirneliler Atatürk’ün izinden, inancından, ilkelerinden, gösterdiği yoldan hiç ayrılamadan, onun ardından yürümeye devam ediyorlar” dedi.

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 90 yılı kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, siyasi parti, STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Kentte ‘Atatürk aşığı, bayraklı teyze’ olarak bilinen 82 yaşındaki Mukaddes Kokeralp’ta törene gelerek renk kattı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “21 Aralık 1930’dan bu yana yani Atamızın Edirne’ye gelişinin, ama ruhen fikren Edirne’den hiç gitmeyişinin 90. yılını kutluyoruz.” diyerek şunları söyledi;

“Bu bizim için büyük bir onur, büyük bir gurur, büyük bir heyecan. İlk günden bu yana Edirneliler Atatürk’ün izinden, inancından, ilkelerinden, gösterdiği yoldan hiç ayrılamadan, onun ardından yürümeye devam ediyorlar. Onun gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine, çağdaş uygarlık seviyesine ülkemizi, insanımızı ulaştırmak için koymuş olduğu bütün ilkelere, bütün kurallara yaşamın her anından uyarak buna rivayet ederek mücadelelerini sürdürüyorlar. Şimdi bugün baktığımız da Türkiye’mizin, Atatürk’ün o 100 yıl önce koymuş olduğu hedeflerin, söylemlerinin, hala bugünü nasıl işaret ettiğini, nasıl geçerliliğini koruduğunu 100 yıl öncesinden bugünü nasıl işaret ettiğini, geçerliliğini nasıl koruduğunu 100 yıl öncesinden bugünü nasıl gördüğüne bizzat hepimiz yaşayarak şahit oluyoruz. Biz böyle bir lidere, kurtarıcıya, dehaya, yol göstericiye sahip olduğumuz için Türk Milleti olarak hep gurur ve heyecan duyduk, duymaya devam edeceğiz. Var olsun Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, devrimciliği. Var olsun onun bize çizmiş olduğu aydınlık yol, var olsun Türkiye Cumhuriyeti. Biz Atatürkçüler, Atatürk’ün izinden giden Türk Milleti’nin evlatları, cumhuriyetimizi onun işaret ettiği gibi koyduğu hedefe ulaştırmak, ilelebet payidar kılmak için daima çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.