DOLAR 32,3889 0.01%
EURO 34,5798 -0.11%
ALTIN 2.381,600,07
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1941271-5,41%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATAUZDER Genel Başkanı Gündeşli’den Cumhurbaşkanına çağrı

ATAUZDER Genel Başkanı Gündeşli’den Cumhurbaşkanına çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Gündeşli, “Eski Uzman Çavuşlar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da boyunları bükük girmek istemiyor. Kahramanlar, vatanları için canlarını ortaya koydukları halde sadece 'kazanılmış hakları' olan kamu kurumlarında memur olarak istihdamlarını bekliyorlar” dedi.

ABONE OL
6 Mart 2024 13:44
ATAUZDER Genel Başkanı Gündeşli’den Cumhurbaşkanına çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Gündeşli, “Eski Uzman Çavuşlar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da boyunları bükük girmek istemiyor. Kahramanlar, vatanları için canlarını ortaya koydukları halde sadece ‘kazanılmış hakları’ olan kamu kurumlarında memur olarak istihdamlarını bekliyorlar” dedi.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesinde belirtildiği gibi, kendi istekleriyle görevlerinden ayrılan personelin boş kadro bulunması ve girecekleri sınıfın niteliklerini taşıması kaydıyla kamu kurumlarına atanabileceğini hatırlattı.

Gündeşli, benzer şekilde, Uzman Erbaşlar için de 3269 sayılı Kanunun 5. maddesinde benzer bir hüküm olduğunu dile getirdi. Ancak, bu hakkı kullanmak isteyen eski uzman çavuşlar, atanabilecekleri boş memur kadrosu bulamadıkları için mağdur durumda kaldıklarını söyledi.

Binlerce eski uzman çavuşun, atanma müjdesi beklerken maddi ve manevi olarak çöküntü yaşamakta, aile birliklerinin dağılmasına ve ruhsal-psikolojik sorunlar yaşamalarına sebep olmakta olduğuna dikkat çeken Gündeşli, vatan için canlarını ortaya koyarak görev yapmış bu kahramanların, bayram öncesi devletten atanma müjdesi beklediklerini ve destek beklediklerini ifade etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.