DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055488-0,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atık yağ denetimi yapıldı

Atık yağ denetimi yapıldı

ABONE OL
28 Temmuz 2023 10:32
Atık yağ denetimi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, bitkisel atık yağların lisanslı firmalara teslim edip, etmedikleri konusunda işletme, tesis ve esnaf denetimlerine devam ediyor. Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, bu denetimleri ile bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ve çevrenin kirliliğinin önlenmesini amaçlıyor.

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan yetki devri ile Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ve çevrenin kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürütülen bitkisel atık yağ toplama çalışmaları kapsamında ekipler, işletme, tesis ve esnaf denetimlerine de hız kazandırdı.

Bu kapsamda ekipler, Edirne’deki lokanta, ciğerci, otel vb. gibi bitkisel atık yağ üreten işyerleri; bitkisel atık yağlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı ve Belediye protokolleri mevcut olan firmalarla sözleşme imzalayarak bitkisel atık yağlarını lisanslı firmalara teslim edip, etmediklerini denetledi. Belediye ile protokolü olan firmalar 2 adet mobil ring aracı ile işletme, tesis ve esnaflardan 60 litrelik mavi bidonlarla atık yağları toplarken, meskenlerden ise atık yağlar en az 5 litre atık yağ bidonları ile toplanıyor.

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün çalışması kapsamında ise Edirne merkezde vatandaşlarımızın atık yağları biriktirmelerini kolaylaştırmak için muhtarlıklarda, okul ve hastanelerde 50-60 litre atık yağ biriktirme bidonları ile çevre kirliliğin önüne geçmeye çalışıyor. Konutlarda toplanılan 5 litre ve üzerinde kullanılmış bitkisel atık yağlar ise İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü veya protokol yapılan firmalara ulaşmaları halinde lisanslı firmalar tarafından atık yağlar teslim alınıyor.

Çevreye duyarlı vatandaşlarımız bitkisel atık yağların toplanması hakkında detaylı bilgi almak için; Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 0284 213 51 51 telefon numarasını arayabilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.