DOLAR 32,4988 0.14%
EURO 34,7819 0.15%
ALTIN 2.491,911,22
BIST 9.513,86-0,17%
BITCOIN 20243280,03%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Avro’yu kabul edersek, Yunanlılar gibi olacağız”

“Avro’yu kabul edersek, Yunanlılar gibi olacağız”

ABONE OL
21 Şubat 2020 15:05
“Avro’yu kabul edersek, Yunanlılar gibi olacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşkusuz geçtiğimiz haftanın en ürkütücü haberi döviz kurulu babasından geldi.
Johns Hopkins Üniversitesi’nde Uygulamalı Ekonomi dalında doçent olan Steve Hanke bTV’nin 120 Dakika programında, “Bulgaristan avroyu kabul ederse Yunanistan’ın kaderini paylaşır” diye belirtti.

Hanke daha, “Bulgaristan, Avrupa Birliği’nde düşük açıklara sahip, hükümet borcu/GSYİH oranı oldukça düşük olan liderler arasında yer alıyor. Bu bir avantajdır. Yunanistan’ın sorunlarını yaşamıyorsunuz. Yunanistan’ı hatırlıyor musunuz? Büyük bir mali sorun yaşadılar. Avroyu kabul ederseniz, aynı şey muhtemelen Bulgaristan’da da yaşanacak. Avroya katılacaksanız, rezervlerinizden Frankfurth’a büyük miktarlar göndermeniz gerekecek ve bunlar kısmen Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası tarafından kontrol edilecek” diye belirtti.
Mali uzman daha, “Bence Para Kurulu kaldırılmamalı. O bir çocuk değil. O büyük bir güce sahip olan bir devdir. Hiç bir dev başarısız olamaz. Ve dahası, sistem, Rus rublesi ile kriz de dahil farklı krizleri, Küresel Ekonomik Krizi, Yunan krizi gibi çeşitli krizlerde harika başarılara imza attı. Bulgaristan’daki KTB bankası krizinde dahi çökmedi. Para kurulu iyi bir iş çıkardı. Bakın, şunları yapmalısınız. Para Kurulunu alıp banka sistemini de kapsayacak şekilde onu genişletmelisiniz. Banka sisteminiz, Para Kurulu ve Bulgar levi gibi sağlam olacak. En modern sistemin sahibi olacaksınız. Her şeyi ezip geçen Avrupa düzenlemelerini ve bürokratlarını unutmuş olacaksınız. Onlar pek başarılı değiller, tarihleri de pek başarılı değil. Sadece Yunanistan’a bakmanız yeterli olacaktır” diye ilave etti.

(http://olaybg.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.