DOLAR 32,4807 -0.2%
EURO 34,9523 0.31%
ALTIN 2.434,180,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2094474-0,10%
Edirne
19°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’dan ‘insanlık’ bekliyoruz!

Avrupa’dan ‘insanlık’ bekliyoruz!

ABONE OL
13 Kasım 2021 15:39
Avrupa’dan ‘insanlık’ bekliyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’ya gitme umuduyla, Edirne’de bulunan ve kentin çeşitli noktalarında konaklayan binlerce sığınmacının dram dolu bekleyişi sürüyor. Suriyeli sığınmacı Muhammet Gazar, Avrupa’dan para veya ev değil sadece insanlık beklediklerini söyledi.

Yunanistan’ın sınır kapılarını açılmasını isteyen binlerce sığınmacının kentte birçok boş arazide bekleyişleri sürüyor. Tunca Köprüsü yanındaki alanda konaklayan çok sayıda sığınmacı çocuklarıyla beraber geceleri soğuktan etkilenmemek için ateş yakarken yağmura karşı ise çadır kuruyor.

“ESAD GİDERSE GERİ DÖNERİZ”   

Avrupa’dan sadece insanlık beklediklerini ve eğer Esad rejiminin bitmesi halinde herkesin geri döneceğini belirten Suriyeli sığınmacı Muhammet Gazar, “Türkiye’den Allah razı olsun bize yardım etti ama artık Türkiye’de yapacak bireyimiz yok. Çok kalabalık olduk, Suriyeli, Afganistan ve Pakistanlılarla beraber. Türk milleti zaten zor yaşıyor, bizde zor yaşıyoruz” dedi.

“ESAD BİZİ HAYVAN YERİNE KOYUYOR”

Yunanistan kapıları açana kadar beleyeceklerini belirten Gazar, “Bizim ülkede savaş var. Yapacak başka bireyimiz yok, Nereye gideceğiz. ‘Avrupa insan hakları var’ diyor. Nerede insan hakları? İşte çocuklar burada hava karanlık, yağmur yağacak. Bu çocuklar ne yapacak, çareleri yok. Sadece insanlık bekliyoruz ne ev ne de para, sadece insanlık bekliyoruz. Esad bizi hayvan yerine koyuyor, insandan saymıyor. Avrupa’ya bu yüzden gitmek istiyoruz. Esad giderse, biz Avrupa’ya gitmekten vazgeçeriz. Kendi vatanımızı seviyoruz. Esad giderse herkes geri döner” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.