DOLAR 32,4289 0.04%
EURO 34,4812 -0.06%
ALTIN 2.489,160,26
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2034469-3,63%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupalı gençler kirliliğe dikkat çekiyor

Avrupalı gençler kirliliğe dikkat çekiyor

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:00
Avrupalı gençler kirliliğe dikkat çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 ülkeden 36 genç Edirne’de hava kirliliğine dikkat çekmek üzere bir araya geldi. 23-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen projede Bulgaristan, Macaristan, İtalya, Polonya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den 16-26 yaş arası gençler bir araya gelerek “Let me breath in a clean World!- temiz bir dünyada nefes almama izin ver! başlıklı proje kapsamında atölye çalışmaları gerçekleştirdiler.

Tanışma etkinlikleriyle başlayan gençlik değişimi projesinde, katılımcı gençler hava kirliliği özelinde çevre kirliliğinin sebeplerini konuştular. Kendi ülkelerinin hava kirliliği politikaları ve çevrenin korunması konusunda yürüttüğü çalışmaları da anlatan katılımcı gençler akabinde daha çevreci olabilmek adına pratik faaliyetler yaptılar. Organik sabun yapma, 3R kuralı (kullanımı azalt, tekrar kullan ve geri kazandır), sokakta çöp toplama etkinliği gibi etkinlikler yapan katılımcı gençler projenin son faaliyet günü olan 29 ağustos pazar günü de Edirne halkı için hazırladıkları flashmob etkinliği ve elektronik broşür dağıtma etkinliğini gerçekleştirdiler. Katılımcılar bu etkinlikle Edirne halkını hava kirliliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ettiler.

Proje yasal temsilcisi Yasin Albayrak “Türkiye Ulusal Ajansı’na Erasmus+ programı kapsamında bize bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ederiz. Edirneli genç arkadaşlarımızla ülkemizdeki çevre sorunlarına dikkat çekerken, ülkemizin güzelliklerini de tanıtabildik ve çevre sorunlarının gençler tarafından daha duyarlı şekilde takip edilmesine ilişkin farkındalık oluşturduk. Umuyoruz ki böyle projeler artarak devam edecek ve Edirne halkı çevre konusunda daha duyarlı hale gelecek. Bu proje fırsatlarına www.ua.gov.tr’den ulaşmanızı sizlere tavsiye ederim” dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi katılımcı Furkan Çelik de “Bu tarz projelere hem yurtiçi hem yurt dışında katılmaya çalışıyorum. Ülkemizde şu an en büyük sorunlarımız özellikle doğayla ilgili sorunlar, bu yüzden böyle bir projede yer aldığım ve Edirne için bir şeyler yapabildiğim için çok mutluyum. Ayrıca ülkemiz kültürlerini yabancı arkadaşlarımıza anlatırken, onların kültürlerini tanımak da benim için benzersiz bir deneyim oldu. Tüm arkadaşlarımı Erasmus+ programının sunduğu fırsatlardan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.