DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,770,11
BIST 9.022,422,45%
BITCOIN 22795021,27%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ayçiçeğinde tırtıl mücadelesi başladı

Ayçiçeğinde tırtıl mücadelesi başladı

ABONE OL
15 Temmuz 2022 11:35
Ayçiçeğinde tırtıl mücadelesi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin bazı bölgelerinde ayçiçek tarlalarında görülen ‘çayır tırtılı’na yönelik mücadele kapsamında İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, üreticileri yapılacak mücadele konusunda bilgilendiriyor. Ekipler, ilaçlama yapan çiftçilerin tarlalarında yapılan kontrollerde önerilen etken maddeli ilaçların zararlıyı tamamen öldürdüğünü tespit etti.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, çayır tırtılı zararının görüldüğü İpsala, Meriç, Keşan, Uzunköprü İlçelerinde incelemelerde bulundu. Kaymakamlara konu ile ilgili bilgi veren Bayazıt, Ziraat Odası Başkanları ile de uygulanabilecek mücadele yöntemleriyle ilgili görüşmelerde bulundu.

ÇAYIR TIRTILI’NA KARŞI İLAÇLI MÜCADELE ETKİLİ OLUYOR

Ayçiçeği ekili alanlardaki çayır tırtılı zararlısı ile ilgili tüm İl ve İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipleri yoğunluğun oluştuğu bölgelerin belirlenmesi  ve üreticilerin yapılacak mücadele konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ettiğini belirten Bayazıt, “Yapılan incelemeler neticesinde,  zararlının yaşam döngüsü dikkate alındığında zararlı ile mücadelede önümüzdeki birkaç günün üreticilerimizin zarar görmemesi için önem arz ettiğinden, kendi ayçiçek tarlarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda en kısa zaman içerisinde yer aletleri ve insansız hava araçları (drone) kullanılarak vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir. İlaçlama yapan çiftçilerimizin tarlalarında yapılan kontrollerde önerilen etken maddeli ilaçların zararlıyı tamamen öldürdüğü tespit edilmiştir” dedi.

İLAÇLAMADA ARILARA DİKKAT!

Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürü Bayazıt, ilaçlı mücadele yapacak olan üreticilere arılar konusunda da uyarıda bulunarak, ayçiçeğinin çiçek döneminde bulunması nedeni ile, ilaçlama yapılacak bölgedeki arıcıların bilgilendirmesi ve ilaçlamaların arıların aktif olmadığı saatlerde yapması gerektiğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.