DOLAR 32,3558 0.01%
EURO 34,8249 0.01%
ALTIN 2.406,360,55
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20830081,58%
Edirne
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baba okulu seminerinin ikincisi gerçekleşti

Baba okulu seminerinin ikincisi gerçekleşti

Baba Okulu Seminerleri Edirne İl Müftülüğü tarafından hız kesmeden devam ediyor. 

ABONE OL
15 Ocak 2024 17:19
Baba okulu seminerinin ikincisi gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baba Okulu Seminerleri Edirne İl Müftülüğü tarafından hız kesmeden devam ediyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı talebiyle Edirne İl Müftülüğü tarafından organize edilen, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse sunumuyla “Muhabbetin Kapısı Aile: Annelik ve Babalık Rolleri” konulu “Baba Okulu Seminerleri”nin ikincisi Edirne Halk Eğitim Merkezinde düzenlendi. Seminer Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı.

“GÜÇLÜ BİR TOPLUM GÜÇLÜ BİR AİLE TESİS EDEBİLİR”

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu “Değerli misafirlerimiz; öncelikle hepinize seminerimize katıldığınız için teşekkür ederim. Yoğun bir programı olduğunu bildiğim ancak yine de her işini bırakarak bize seminerlerini sunmak için gelen Prof. Dr. Saffet Köse hocamıza ayrıca şükranlarımı sunarım. Güçlü bir toplum ancak güçlü bir aile ile tesis edilebilir. Bu açıdan bugünkü seminerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum” dedi.

“AİLE EN ÖNEMLİ MESELEDİR, UNUTMAYIN ÇOCUK ANNEBABAYI TAKLİT EDER”

Muhabbetin Kapısı Aile Annelik ve Babalık başlıklı semineri sunan  Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Aile bizim en önemli meselemizdir. Bu ahir zamanda çocuklarımızı ve kendimizi kurtarmanın yolu, birbirimize örnek olarak sahip çıkmaktır. Çünkü unutmayın ki çocuk anne-babayı taklit eder. Çocuğun bir diğer özelliği de yorumlamadan kabul etmesidir. Unutmayalım ki peygamberler bile çocuklarıyla imtihan edilmişlerdir. Efendimiz’in (s.a.s.) davranışları bize bu konuda çok güzel örnektir. O çocuklarını namaza bizzat kaldırmıştır. Yani anne-baba bir çocuk için vazgeçilmezdir. Bir de ailelerin yıkılmasına en büyük sebep ilgisizliktir. Eşler birbirleriyle ilgilenmezler, evlerine iş götürürlerse yuvalar çabuk dağılır” diye konuştu.

Seminerin ardından İl Müftüsü Hasan Başoğlu Rektör Saffet Köse’ye teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.