DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9739 -0.31%
ALTIN 2.324,380,23
BIST 9.124,330,49%
BITCOIN 2261730-0,46%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bahamalar’da rekora daldı

Bahamalar’da rekora daldı

ABONE OL
19 Temmuz 2021 12:00
Bahamalar’da rekora daldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de uzun yıllar Güzel Sanatlar Lisesinde Türk Dili Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan milli sporcu Birgül Erken, Bahamalarda Dünyanın en derin ikinci çukuru olan Dean’s Blue Hole’de dalarak ulusal bir rekora imza atarak ülkemizi ve bayrağımızı temsil etti.

REKOR GELDİ

Orta Amerika ülkesi Bahamalar’da her yıl yapılan Vertical Blue yarışmasında dünyanın en derin ikinci çukuru olan Dean’s Blue Hole 77 metreye 3 dakika 29 saniyede dalan Birgül Erken, beyaz kart alarak ulusal rekora imza attı. Erken’in 23 temmuza kadar 4 yarışması daha olacak. Erken, yaptığı açıklamada, “Destek verilirse daha iyi dereceler gelecek. Kendime olan inancım tam. Ayrıca ortaya koyduğum performans ile daha iyilerinin ayak sesleri duyuluyor, bu noktada bu onuru paylaşacak hayal ortaklarına ihtiyacım var” dedi.

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ YARIŞMASI

Dünyanın en prestijli dalış yarışmalarından biri olan Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası, 2008’den bu yana Bahamalar’da düzenleniyor. 202 metre derinliğindeki, dünyanın en derin deliklerinden Dean’i Blue Hole’de yapılan dünya kupası, bu yıl 13-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bu yıl Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Bahamalar, Barbados, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Afrika, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Meksika, Peru, Rusya, Slovenya, Şili, Tayvan, Tunus ve Yeni Zelanda olmak üzere toplam 21 ülkeden 46 sporcu yarışıyor.

SPONSORA İHTİYAÇ VAR

Milli sporcunun fırsat verilirse neler yapabiliriz dünya arenasında göstermiş olduğunu belirten Erken, “Yeterli destek sağlanırsa hedefim dünya zirvesi. Bunun için ülkemi ve bayrağımı dünya arenasında yücelere taşımak üzere hazır hissediyorum ve devletimizin desteğini ben de diğer sporcular gibi hissetmek istiyorum” dedi.

OLİN YAĞ SANAYİ SPONSOR OLMUŞTU

Bu arada, Edirne’de uzun yıllar Güzel sanatlar lisesinde Türk dili edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan milli sporcumuza,  geçen yılki Guinness  Dünya Rekoru denemesinde Olin Yağ sanayi sponsor olmuştu. Birgül Erken’in bu yıl planladığı dünya rekoru için de çözüm ortakları sponsor arayışı devam ediyor.

YENİ REKORLARA DOĞRU

Birgül Erken’in Bahamalar’dan döndükten sonra planında önce milli sporcu olarak Kaş’ta Dünya şampiyonasında ülkesini ve bayrağını en iyi şekilde temsil etmek ve podyumda dünya sıralamasında zirveye çıkmak var. Milli sporcunun maratonu bundan sonrasında takviminde Salda Gölünde bir dünya rekoru kırma planı var. Bu arada Ülkemizi ve sponsorlarının adını dünyaya duyurmak için, sponsorluk görüşmeleri de devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.