İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Edirne’de projesi tamamlanmamış fakat restorasyon sürecine geçmeyi bekleyen kaç tabya olduğunu sordu.
İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne’deki tabyalarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.
Milletvekili Çakırlar, soru önergesinde, tabyaların, bir yerin savunulması için özel olarak yapılmış ve silahlarla donatılmış istihkâm alanları olduğunu hatırlatarak, “Edirne ilimizde de birçok tabya yer almaktadır. Bu tabyaların bir kısmı kaderine terkedilmeyerek ayağa kaldırılmış bir kısmı ise harabe hale dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.
BAKAN ERSOY’A SORULAR
Milletvekili Çakırlar, Bakan Ersoy’a tabyalarla ilgili şu soruları yöneltti;
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).