DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047218-2,24%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Fidan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ve Başbakan Denkov tarafından kabul edildi

Bakan Fidan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ve Başbakan Denkov tarafından kabul edildi

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, resmi bir ziyaret için Sofya'da bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.

ABONE OL
31 Ocak 2024 11:11
Bakan Fidan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ve Başbakan Denkov tarafından kabul edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, resmi bir ziyaret için Sofya’da bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Mükemmel işbirliğinin bölgede güvenlik ve istikrar alanında da devam etmesi gerektiği konusunda hemfikir olan ikili, yasadışı göçle mücadelede ortak eylemler ve her iki ülkenin sorumlu kurumları arasındaki verimli temaslar, yalnızca Güneydoğu Avrupa için değil, aynı zamanda tüm Avrupa için de kilit öneme sahip olduğu konusunu ele aldı.

Halk Meclisi Başkanı Rosen Zhelyazkov ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ve sektörel arası işbirliğinin ivme kazanadırılması ve genişletilmesi olanaklarını tartıştı.

Parlamento’da gerçekleşen görüşmede Rosen Zhelyazkov, “Türkiye, Bulgaristan’ın önde gelen dış ekonomik ve ticari ortaklarından biri olmasının yanı sıra Bulgaristan’da stratejik bir yatırımcıdır.

Türkiye, ülkemiz ve AB için enerji arz güvenliğinin sağlanması açısından önem taşıyor ve rota çeşitlendirmesi yoluyla enerji güvenliğine verdiği desteği takdir ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre,Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Rumen Radev, “Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ulaşım, enerji ve dijital bağlantının genişletilmesi, yalnızca iki ülkenin değil, tüm Avrupa’nın ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve güvenliğine katkıda bulunacaktır” dedi.

Bakan Hakan Fidanda, iki ülke arasındaki bağlantıların ivme kazandırılmasına öncelik verdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.