DOLAR 32,3900 -0.11%
EURO 34,6230 -0.56%
ALTIN 2.387,24-1,95
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1949359-4,39%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Gül’den takdir belgesi

Bakan Gül’den takdir belgesi

ABONE OL
24 Eylül 2021 18:11
Bakan Gül’den takdir belgesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Adalet Sarayını ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliye personeli ile öğle yemeği yedi. Bakan Gül, ardından çalışma hayatında 25. yılını dolduran adliye personeline takdir belgesi verdi.

AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Sarayı’nı ziyaret etti. Vali Ekrem Canalp ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak tarafından karşılandı. Bakan Gül’e ziyaretinin anısına Başsavcı Çakmak tarafından Edirnekari tablo hediye edildi.

Adliye yemekhanesinde adliye personeli ile öğle yemeği de yiyen Bakan Gül, aynı sofrada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ”

“Çok önemli bir adalet gibi milletin istediği en temel ulvi amacı gerçekleştirmek için bu amaca hizmet ediyorsunuz” diyen Bakan Gül, “Bu adliyenin kapısından giren kişi, adliyeden çıkarken karardan mahkemeye, girişten en üst kata kadar çıktığında ‘Allah razı olsun, vicdanen öyle iyi davrandılar, kendi kızım, oğlum gibi gördüm’ diye bir duyguyla Edirne’den giden bir vatandaşımız böyle çıkıyorsa en güzel başarıyı sağlamış oluruz. Adli anlamda, yargısal kararla ilgili verilen kararların da adli olmasıyla vatandaşımızın beklentisi budur. Adli karar verirsin, makul sürede verirsin. Çok kutsal bir görevdesiniz, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

“DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Adliye çalışanlarına mali anlamda destekler verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Bakan Gül, “Sözleşmeli arkadaşlarımız da aynı masada. Sözleşmeli, kadrolu bu ayrıma son vererek bu arkadaşlarımızın da kadroya geçeceği bir adli yıl olmasını ümit ediyoruz ve bunun için de çalışacağız. Bu adli yıl daha adalet dolu bir yıl olsun. Sizlere de başarılar diliyorum. Her ne kadar vatandaş kararlarda hakimi savcıyı görse de, mahkemenin yükünü çeken mübaşiri, zabıt katibi, müdürü, adliyenin temel unsuru avukatı ile hakim, savcısıyla bir bütündür. Dolayısıyla Türk Milleti adına bu yargılamalar yapılıp, adalet hizmetleri veriliyorsa siz değerli personelimizin fedakarca çalışması burada en büyük en başarılı katkılar yine sizlerden geliyor, bunu biz biliyoruz. Biz her zaman sizin yanındayız. Yeni adli yılınızı tebrik ediyorum, ailelerinize, çalışma arkadaşlarınıza da selamlarımı iletiyorum. Her zaman maddi, manevi olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

25 YILINI DOLDURAN PERSONELE TAKDİR BELGESİ

Bakan Gül konuşmasının ardından çalışma hayatında 25 yılını dolduran adliye personellerinden Songül Budak, Ayşe Özkan ve Ayla Türen’e takdir belgesi verdi.

EDİRNE BAROSUNA ZİYARET

Edirne Barosunu da ziyaret eden Adalet Bakanı Gül, Baro Başkanı Av. Tacettin Sivirikaya ve Baro Yönetimi tarafından karşılandı. Baro Başkanı Av. Sivrikaya’dan baronun çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Gül’e günün anısına Adalet Kasrı’nın bir minyatürü hediye edildi.

EDİRNE VALİLİĞİNE ZİYARET

Bakan Gül daha sonra Edirne Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Ekrem Canalp tarafından karşılanan Bakan Gül, ardından Valilik şeref defterini imzaladı. Ardından makamda gerçekleştirilen görüşmede Bakan Gül, Vali Canalp’ten kent hakkında bilgiler aldı. Vali Canalp görüşme sonrasında Bakan Gül’e Selimiye Camii motifli bir tablo hediye etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.