DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739911,43%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Saçeva: Okullar yine kapanırsa aile yardımı ödeneği verilecek

Bakan Saçeva: Okullar yine kapanırsa aile yardımı ödeneği verilecek

ABONE OL
30 Temmuz 2020 14:02
Bakan Saçeva: Okullar yine kapanırsa aile yardımı ödeneği verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Ulusal Radyosu’nda (BNR) yayınlanan “Herkesten Önce” programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Denitsa Saçeva, bakanlığın okulların bir sonraki eğitim öğretim yılında da kapalı kalması halinde koronavirüs krizine karşı aile yardımı ödeneği vermeye hazırlandığını duyurdu. Bakan, “O zaman aileleri kesinlikle desteklemeliyiz, çünkü onlar hem ücretli hem de ücretsiz izin kullanma fırsatlarını ve muhtemelen tasarruflarını harcadılar” dedi.

Saçeva, önümüzdeki eğitim öğretim yılında da anaokulların ve okulların kapanması gerekli olursa bu süre için aile yardımı ödeneği verilmesini önereceğini belirtti.

Şiddetli bir sağlık krizi yaşanması ve ek kısıtlayıcı önlemler getirilmesi halinde emekliler için öngörülen 3 ay süreliğine emekli maaşlarına ek olarak 50 leva verilen sürenin gerekirse uzatılacağı anlaşıldı.

Bakan, işsizliğe karşı alınan önlemler sonucunda istihdam bürolarına kayıtlı işsiz kişi sayısında sürekli azalma görüldüğünü belirtti.

Açıklanan önlemlerin koronavirüs kriziyle ilgisi olmayan daha ziyade sosyal olup daha az iş dünyasına ve çalışanlara yönelik olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili olarak Saçeva, “Her şeyden önce yapılanlar aslında koronavirüs krizinin üstesinden gelmekle ilgili çalışmalar yürüten birimlere ve bu mücadelede ön saflarda yer alan kişilere yönelik. Burada sağlık sistemi dahilinde çalışanlar, Sosyal Yardımlar Ajansı, işletmeleri desteklemeye yönelik olan 60/40 tedbiri kapsamında en fazla çalışmalar yürüten İstihdam Ajansı ve güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarına uyulup uyulmadığını denetleyen İş Genel Müfettişliği çalışanlarından bahsediyoruz” dedi.

Bakan, ”Şu anda insanların yaşamının, sağlığının korunması ve şirketlerin varlığını sürdürmesi için çalışan tüm kurum ve birimleri sayabilirim. Tüm bu birimler, karşılığında insanlar için yaptıklarının daha da yüksek kaliteli olmasını gerektirecek ek ödeme alacak, dolayısıyla çalışanlarının ücretlerinde de bir artış olacak” diye ekledi.

Saçeva, ”Kültür alanında çalışanları desteklemek için 15 milyon leva öngörülüyor. Bu önlem, koronavirüs nedeniyle normal aktivitelerine geri dönmeleri mümkün olmayan son derece önemli olan bağımsız kültür ve sanat çalışanlarını kapsayacak” diye ifade etti.

Kaynak:(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.