DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20712841,07%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Yanık’tan yeni SODAM müjdesi

Bakan Yanık’tan yeni SODAM müjdesi

ABONE OL
13 Ağustos 2022 10:58
Bakan Yanık’tan yeni SODAM müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’ye bir dizi ziyaret ve açılış törenine katılmak için gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak gerçekleşen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Jandarma Komutanı Abdulkadir Seri, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Milli Eğitim İl Müdürü Dr.Önder Arpacı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yanık 4 milyon haneye 12 ay 450-600 lira arası maddi destek vereceklerini söylerken, Edirne’ye de Şehit Ömer Özer Camcı ismiyle yeni SODAM kuracaklarının müjdesini de verdi.

“ROMANLARIMIZIN KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık “Bugün burada Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezimizin açılışını gerçekleştirmek için bir aradayız. Öncelikle bu güzel çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yaptığımız Sosyal Dayanışma Merkezlerimizin yani SODAM’larımızın bizim için özel bir önemi var. Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgemiz kapsamında hayata geçirdiğimiz bu merkezlerde Roman vatandaşlarımıza yönelik özel programlar hazırlıyor ve uyguluyoruz. Roman vatandaşlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu merkezlerimizde Roman dostlarımız için psikososyal ve sosyokültürel desteklerde bulunuyoruz. Mesleki ve kişisel gelişim konularında kurs ve eğitimler düzenliyoruz”dedi

“ROMAN VATANDAŞLARIMIZA MEB ONAYLI SERTİFİKALAR”

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar vereceklerini belirten Bakan Yanık, “Meslek Edindirme Kursları ve Sertifikalı Eğitim Programları ile tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi Roman vatandaşlarımızın da sosyo-ekonomik olarak güçlenmelerini destekliyoruz. Eğitimlerimizi meslek edinmeye yönelik ve istihdama katılmayı kolaylaştırıcı bir bakışla uyguluyoruz. Kuaförlük, terzilik, aşçılık, okuma-yazma, halı dokumacılığı gibi kurslarımız bunlardan bazıları. Kursların bitiminde katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriyoruz” dedi.

“4 MİLYON HANEYE 12 AY BOYUNCA 450-600 LİRA ARASI DESTEK”

Roman hanelere maddi destek vereceklerini duyuran Bakan Yanık “Türkiye aile desteği Türkiye aile destek programımız kapsamında biliyorsunuz on beş milyar liralık bütçeyle dört milyon hanemize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 4 milyon haneye 12 ay boyunca hane Hanelerin gelir durumuna göre aylık 450- 600 lira arasında değişen miktarlarda destek olacağız” dedi.

“EDİRNE’YE ÖMER ÖZER CAMCI İSMİYLE YENİ SODAM KURACAĞIZ”

Edirne’ye yeni bir SODAM müjdesi veren Bakan Yanık, “SODAM projelerini bakanlığımızca 2014 yılından beri yürütüyoruz 2022 yılı itibariyle 18 İl 16 ilçede toplam 42 SODAM projemiz devam ediyor. SODAM projeleriyle bugüne kadar toplam 330 bin Roman vatandaşımıza ulaştık. Sadece Edirne’de 2021 yılında Uzunköprü, TOKİ ve Edirne Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız 3 adet SODAM projesi yürüttü. 2022 yılında ise Uzunköprü’de 2 adet, Edirne merkezde 2 adet ve Keşan’da 1 adet olmak üzere toplam 5 SODAM projesini yürütüyoruz, devam ettiriyoruz. Bu projelere Sadece Edirne’de 2 milyon lirayı aşkın kaynak tahsis ettik. Burada size bir yeni müjde daha duyuracağım. Şehidimiz Mustafa Tezgider kardeşimizin adını burada bu bölgede inşallah Bu sosyal dayanışma merkezimizle yaşatacağız ve bu merkezden destek alan çocuklarımız ismi merak ettiklerinde karşılarına vatanı için canını vermiş bir kahramanın portresi çıkacak. Ve inşallah yeni açacağımız burada sizinle şimdi müjdesini paylaşmak istediğim 1996 yılında yine teröre şehit verdiğimiz Ömer Özer Camcı şehidimizin adına yeni bir SODAM daha kuracağız Edirne’mizde. Ve inşallah buralardan hizmet alan çocuklarımız, yavrularımız, şehitlerimizin manevi hatırası içerisinde gelecekte vatanına, milletine, toprağına şehrine faydalı üreten seven bireyler olarak yetişecekler. İnşallah bundan sonra da ihtiyaçları doğrultusunda Roman vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadıkları yerlerde yaygınlaştırılmasına devam edeceğiz. 2023 yılında ülkemizde SODAM sayısını inşallah 55’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

“SODAM MERKEZİMİZ MENZİLZAHİR, BARUTLUK, MEYDAN MAHALLERİMİZDE Kİ KADINLARIMIZA HİZMET VERECEK”

Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık “ilimizde ikincisini açtığımız SODAM merkezimiz başta dezavantajlı gruplarımız, kadınlarımız olmak üzere bu bölgede bulunan Menzilahir, Meydan, Barutluk mahallerimizde ki kadınlarımıza hizmet verecektir. Sayın Bakanımızın onayları ile hayata geçirilen SODAM projemizde kursiyer kadınlarımız, Giyim, Üretim teknolojisi, Turistik Hediyelik Eşya Yapımı, Mis Sabunu Üretimi, Kuaförlük, Dikim ve Müzik Kursu, Steps ve Aerobik Kursu okuma yazma kursu ve kuran kursu eğitimi alacaklardır” dedi.

Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binası”nın açılışını da gerçekleştiren Bakan Derya Yanık “Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız ekonomik hayatta kalkınma için daha fazla yer almalıdır. Aile ve toplumsal yapımızda kadınlarımıza verdiğimiz her destek bizleri çok daha güçlü kılıyor. Planladığımız tüm çalışmaları başarıyla sonuçlandırmak ve kadınların ekonomik yaşamda daha fazla rol almasını sağlamak bunun için kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm taraflarla eş güdüm içerisinde çalışmak bizim için önemli. Bunu gerçekten önemsiyoruz. Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar merkezinin başta kadınlar olmak üzere Edirne’mize, ülkemize hayırlı olmasını bereketli kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte İl genelindeki kadın kooperatiflerin açtığı stantları gezmesinin ardından Edirne’den ayrıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.