DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20651711,29%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallar firmalardan teşhir desteği bekliyor

Bakkallar firmalardan teşhir desteği bekliyor

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, esnafının ayakta alabilmesi için firmalara 'Teşhir Desteği' altında destek vermeleri çağrısında bulundu.

ABONE OL
25 Nisan 2024 16:02
Bakkallar firmalardan teşhir desteği bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, esnafının ayakta alabilmesi için firmalara ‘Teşhir Desteği’ altında destek vermeleri çağrısında bulundu. Birçok ünlü firmanın dolaplarını içeride tutmak yerine iş yeri önüne koyduklarını söyleyen Başkan Yaşagör, bunun da müşterilere sunulan görsellik açısından teşhir desteği altında mal fazlası ürün desteği talep ettiklerini kaydetti. TV kanallarına verilen reklam paylarına göre kendilerinin 100 binde 1 bile almadıklarının altını çizen Yaşagör, müşterileri samimiyet çizgisinde istedikleri ürüne yönlendirebildiklerinin altını çizerek firmaların mal fazlası ürün desteğini sunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

“DOLAPLARI İLE İŞ YERİ ÖNÜNDE REKLAM YAPTIĞIMIZ FİRMALAR TEŞHİR DESTEĞİ ALTINDA BAKKALLARA DESTEK VERMELİ”

Dükkanlarında gönderilen soğutucu dolapları kendilerinin dışarıda müşteriye görsel bir reklam sunmaları sebebiyle teşhir desteği altında destek beklediklerini ifade eden Başkan Yaşagör” Biz, işletme sahipleri olarak, bakkallarımız olarak firmalardan destek almak zorundayız. Hayatta kalabilmemiz için. Çünkü çok iş yerimizde içecek gruplarının dolaplarına baktığınız zaman genelde dışarıdadır. Müşteriye görsel olarak görüntü verir. Esasında baktığımız zaman şöyle bir söz de vardır; gözden uzak olan gönülden de uzak olur. Dolayısıyla biz dışarıya koymuş olduğumuz her soğutucu ürünlerini, dolaplarını teşhir etmemizden dolayı da teşhir desteği adı altında da destekler firmalardan bekliyoruz. Ve çok firma da bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Tabii ben kendi arkadaşlarıma da diyorum. Hakikaten bu anlamda da destek verilmesi gerekli. Görsel anlamda, çünkü görüntü veriyoruz. Biliyorsunuz büyük firmaların televizyonlara vermiş olduğu reklamların, ücretlerinin, bizim aldığımız paylar onların 100 binde 1’i bile olamaz. Bunlar da tabii ki satışları arttırmak kaydı ile. Yani biz de bu anlamdaki yapmış olduğumuz çalışmalarda hem kendi ürün satışlarımızı arttırırken, firmanın da satışlarını arttırıyoruz. Veya müşteriyi yönlendiriyoruz bu anlamda. Biz satışlarını arttırdığımız firmadan da destek istemek hakkımız diye düşünüyorum” dedi.

“BAKKALLAR MÜŞTERİLERİNİ BİR ÜRÜNDEN DİĞERİNE YÖNLENDİREBİLİYOR”

Müşterilerle kurulan samimi diyaloglar da istedikleri ürüne yönlendirebildiklerini belirterek “Satmış olduğumuz içecek grubunda olan ürünlerin soğutucularını firmalar zaten bize temin ediyor, getiriyor, bize emanet ediyor. Emanet şeklinde alıyoruz, herhangi bir ücret ödememiş oluyoruz. Ama tabii ki iş yerimizi kapattığımız zaman da dolabı teslim etme kaydı ile. Çünkü belli bir tutanak karşılığında alıp teslim ediyoruz.  Biz mal fazlası olarak destek talebinde bulunuyoruz. Mal fazlası desteklenmesini istiyoruz. Zaten bakkallarımızda genelde büyük işletmelerde bu tür soğutucular iç kısımlardadır. Ama biz kendi kapımızın önüne koyabiliyoruz. Yerimiz müsait olduğu sürece. Veya camımızın görünür şekilde bir şekilde müşteriye yansıtabiliyoruz.  Görünürlüğünü sağlayarak. Ayrıca müşterimizle kurduğunuz samimiyet ve güven ortamı ile onları bir üründen diğerine seçim yapabilmesi konusunda yönlendirme sağlayabiliyoruz. Bu anlamda da firmalardan mal fazlası ürünü olarak talep ediyoruz” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.