DOLAR 32,4419 0.18%
EURO 34,8734 0%
ALTIN 2.398,720,13
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19115331,39%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallar gençleşiyor

Bakkallar gençleşiyor

ABONE OL
4 Nisan 2022 11:04
Bakkallar gençleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, bakkallık mesleğinde genç girişimcilerin artış gösterdiğini, dededen toruna da mesleğin genç kuşaklarla devam ettiğini ifade etti.

Türkiye’de birçok eski meslek arkadan devam ettirecek genç nüfus olmaması sebebiyle yok olmaya yüz tutarken, pandemi döneminde hizmet sektörü gibi kapalı olmayan bakkallar genç girişimcilerin tercihi oldu.

Bakkal esnafında açılış oranında artış olduğunu söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, yeni açılan işletmelerin çoğunluğunun genç girişimci olduğunu söyledi.

 “GENÇLER BAKKAL İŞLETMELERİNE YÖNELDİ”

Bakkal esnafının yaşı ilerlemiş iletmecileri devam ederken arkadan gelen yeni işletmecilerin genç olduğuna vurgu yapan Yaşagör, “Üye kayıtlarımızda genç girişimciler KOSGEB’ten de destek alarak yeni işletmelere başlıyorlar. Dolayısıyla genç girişimci desteği alan esnaflarımız var. Bu konuda KOSGEB’in desteklerinden faydalanmasını sağlanmasını konusunda da odamıza müracaat eden kişileri KOSGEB’e yönlendiriyoruz. Pandemi süresince meslek değişimi yapan kişiler oldu. Dolayısıyla gıda işine giren kişilerde artış oldu. Tabiki gençler içecek grubunda, tütün grubunda bakkallık mesleğinde artış gösterdi. Her yıl üye sayımızda bir düşüş oluyordu ama pandemi döneminde hizmet sektörünün kapalı kalmasından dolayı bakkallık mesleğine yönelerek odamıza kayıt yaptırdılar. 2021 yılında 28 kişi gibi bir artış yaşandı. Bunları büyük çoğunluğu genç kişiler, yaşı ilerlemiş kişilerde mesleğine devam ediyor. Arkadan yetişen oğlu, torunu varsa herhangi bir iş yerinde çalışmıyorsa büyüğünden sonra bakkallık işini devam ettiriyor.  Şu anda dede, baba ve torun olarak devam eden bakkallarımız var” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.