DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20463090,73%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallar korona önlemini aldı

Bakkallar korona önlemini aldı

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:26
Bakkallar korona önlemini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Edirne’de ki bakkalların hem hijyen hem de stok açısından hazır olduğunu belirterek, açık ürünlerin satışı konusunda da üyelerini uyardıklarını söyledi.

Bakkallarda stok konusunda yeterli ürün olduğunu belirten Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Kesinlikle gıda stoklarımız ülkemizde yeterli herhangi bir gıda sıkıntısı yaşanacağını düşünmüyorum. İnsanlarımız AVM gibi kalabalık yerler yerine en yakın mahalle bakkalından alışverişini temin edebilir. Bakkallarımız hijyen ve stok konusunda hazır” şeklinde belirtti.

“BAKKALLAR HİJYEN KONUSUNDA HAZIR”

Bakkal esnafının dükkanlarında hijyen açısından uyarıldığını, temizlik jelleri de dağıtıldığını söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Esnaflarımızı tabi ki satış yaptıklarında maske ve eldiven kullanmalarını kesinlikle kendilerinden rica ediyoruz. Ve kesinlikle çalışmalarını bu anlamda yürütmelerini bilhassa bildiriyoruz. Bizler hem kendi sağlığımızı hem müşterilerimizin sağlığını düşünerekten açıkta satılan gıda ürünlerinin kesinlikle açıkta satılmaması konusunda kesinlikle üstlerinin en azından görünürlüğünü sağlayacak şeffaf bir streç ile de kaplayabilirler. Kesinlikle gıda ürünlerini kapalı bir hale getirmeleri görünürlüğünü sağlamaları açısından da streç ile kaplayabilirler. Ekmek dolaplarında eldiven bulundurmalarını tavsiye ediyoruz. Kesinlikle müşteri kendisi de almış olsa ekmeği o eldiveni kullanıp ekmeği oradan almalarını söylüyoruz. Birçoğunu da kendilerinin vermelerini söylüyoruz. Tabi yine eldiven kullanarak ama ekmek dolabında ayrı bir eldiven kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çalıştığı eldivenler ile değil de daha şeffaf eldivenler var her an değişebilen şeffaf eldivenler ile ekmek satışlarını gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz. Bunun yanında esnaflarımıza odamızdan ücretsiz olarak anti bakteriyel jellerimiz var. Bunları kendilerine dağıtıyoruz. Odalarımıza geldiklerinde bunları kullanmaları gerektiğini dair tavsiyelerde bulunuyoruz. Ayriyeten hem virüs hem de devamlı para ile temas ettikleri için dolayısıyla para elden ele geçerken de bu virüsün dağılmasını sağlayabilir. Bu konuda da çok dikkatli olmaları konusunda kendilerini uyarıyoruz. Kesinlikle açıkta gıda satmamalarını tavsiye ediyoruz”dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ TEDİRGİN OLMASIN, STOKLARIMIZ YETERLİ”

Vatandaşların AVM gibi toplu yerlerden uzak durup, hijyenik olarak hazır olan bakkallardan rahatça alış veriş yapmaları tavsiye eden Başkan Yaşagör, “Kesinlikle gıda stoklarımız ülkemizde yeterli herhangi bir gıda sıkıntısı yaşanacağını düşünmüyorum. Esnafımız ile de paylaşıyoruz. Dolayısıyla insanlarımız daha çok toplu olarak gezilen alışveriş merkezlerine gitmeyip kaçınmaları en yakın esnafından alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Biliyorsunuz kalabalık alanların bir araya gelinmesinden dolayı virüsün çok daha fazla yaygın hale geldiği bilinmekte dolayısıyla insanlar alışveriş merkezlerine gitmekten ziyade daha çok en yakın esnafından alışveriş yaparak gıda teminin de bulunabilirler her zaman bululabilirler. Çünkü herhangi bir gıda stoklarımızda sıkıntı yok. Herhangi bir stoklamaya gitmelerini tavsiye etmiyoruz. Esnafımız hem bizlerin vermiş olduğu anti bakteriyelleri el temizliğinde kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Hem de müşterilerini de bu konuda uyarmalarını tavsiye ediyoruz. Alışverişe gelen müşterilerimizi virüse karşı önlem konusunda evlerinde ki hijyene ve kendilerine dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü toplumdaki virüs olayını hep beraber aşacağız diye düşünüyorum. Bu konuda da esnaflarımızı bilinçlendirip daha yaygın bir şekilde bir an önce herkesin duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.