DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042647-1,07%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallık, dışarıdan göründüğü gibi değil!

Bakkallık, dışarıdan göründüğü gibi değil!

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, genç girişimcilerin işletme olarak ilk tercih edeceği sektörlerden biri olan bakkallık için uyarılarda bulundu. Yaşagör, sektörün dışarıdan görüldüğü gibi kolay olmadığını belirtti.

ABONE OL
28 Şubat 2024 12:01
Bakkallık, dışarıdan göründüğü gibi değil!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, genç girişimcilerin işletme olarak ilk tercih edeceği sektörlerden biri olan bakkallık için uyarılarda bulundu. Yaşagör, sektörün dışarıdan görüldüğü gibi kolay olmadığını belirtti.

Ticaret hayatına atılmak isteyen gençlerin ilk tercihinin bakkal ve tekel bayi işletmeciliği olduğunu ifade eden Başkan Yaşagör, bakkal işletmeciliğinin zorluğuna dikkat çekti. “Bakkalın tatili olmaz, sabah 7’de dükkan açar, akşam 10’da kapatır” diyerek sektörün çalışma saatlerinin uzunluğuna vurgu yaptı. Ayrıca, bakkal mesleğinde sosyal faaliyetlerin neredeyse hiç olmadığını belirten Yaşagör, en iyi verimi alabilmek için kişinin kendini işine adaması gerektiğinin altını çizdi.

“BAKKALIN TATİLE OLMAZ”

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, bakkal mesleğinin zorluklarına dikkat çekerek, bu işin vatandaşa hizmet sektörü olduğunu ve fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu vurguladı.

“KOLAY BİR MESLEK DEĞİL”

Yaşagör, bakkal işletmeciliğinin her iş kolunda olduğu gibi zorluklarının bulunduğunu belirtirken, işin kendini işe adama ve sevmeye dayandığını ifade etti. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalışma zorunluluğu olduğunu vurgulayan Yaşagör, sosyal faaliyetlerin bu meslekte neredeyse olmadığını söyledi. Hafta sonu tatili veya bayram tatili gibi ayrıcalıkların olmadığını belirten Yaşagör, işletme sahiplerinin kendilerini işlerine adaması gerektiğini dile getirdi.

“SABAH 7’DEN AKŞAM 10’A KADAR ÇALIŞAN BİR MESLEK”

Bakkal işletmeciliğinde müşteri memnuniyetinin önemine de değinen Yaşagör, müşterilerin her zaman kapalı olmamak adına bakkalların genellikle belirli saatlerde açık olduğunu ve bu saatlere titizlikle uyulması gerektiğini ifade etti. Özellikle son zamanlarda alkol satışının yasaklanmasıyla birlikte işletmelerin kapanma saatlerinin 10’a kadar öne çekildiğini belirten Yaşagör, bu durumun müşteriyle karşılaşma riskini azaltmak adına tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Yaşagör, bakkal mesleğindeki dükkan açma sürecindeki maddi harcamaları ve alışveriş sistemindeki değişimleri de değerlendirdi. Yaşagör, müşterilerin alıştığı güncel alışveriş sistemine uyum sağlamak adına bakkalların dizaynında önemli değişiklikler yapıldığını belirtti.

MARKETLERDEKİ RAHATLIĞI BAKKALLARDA DA SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dükkan açarken ilk önceliklerinin dükkanın metrekare büyüklüğü olduğunu ifade eden Yaşagör, buzdolabı, tezgahlar ve raflar gibi temel ekipmanların yanı sıra, müşteri alışveriş deneyimini artırmak için modern özelliklere de yer verdiklerini söyledi. Artık bakkal alışverişlerinde müşterilerin de marketlerdeki gibi rahat bir deneyim yaşamasını sağlamak için çaba harcadıklarını dile getiren Yaşagör, “Soğutucularımızı sütlük anlamında yaptırtıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımızı, özellikle yeni iş yeri açanları hatta eski iş yerlerimizi yenilemeye kalkan arkadaşlarımızı da bu konuda bilgilendiriyoruz” dedi.

BAKKAL İŞLETMECİLİĞİNDE SÜREKLİ GELİŞİM VE REKABET

Müşterilerin artık kendi ürünlerini seçip almayı tercih ettiğini belirten Yaşagör, bakkalların da bu yönde değişime ayak uydurduğunu ifade etti. Yaşagör, bakkal işletmeciliğinin eskiden olduğu gibi statik bir yapıya sahip olmadığını ve işletme sahiplerinin gelirlerini artırmak için sürekli olarak gelişime açık olması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle yeni iş yerleri açan ve mevcut iş yerlerini yenilemeyi düşünen işletmecilere yönelik bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri sunduklarını aktaran Yaşagör, bakkalların rekabetçi bir şekilde ayakta kalabilmesi için sürekli olarak kendilerini yenilemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.