DOLAR 32,3441 -0.17%
EURO 34,8313 0.04%
ALTIN 2.408,090,62
BIST 10.229,47-0,46%
BITCOIN 21147682,54%
Edirne
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi

Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi'nde Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Edirne Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi.

ABONE OL
24 Nisan 2024 10:50
Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi’nde Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Edirne Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi. Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Moldova ile birlikte Tekirdağ ve Çanakkale şehrinden çocukların katılımıyla folklor gösterileri gerçekleşti ve çeşitli stantlar açıldı. Edirne Balkan Çocuk Etkinliği’ne Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“EDİRNE TARİHİ MİSYONUNA YAKILIR ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Edirne Valisi Yunus Sezer yaptığı konuşmada bugün Edirne’nin çiçek bahçesine dönmüş durumda olduğunu belirterek, “Yavrularımızı misafir ediyoruz. Öğretmenlerle beraber 240 misafirimiz var. Aynı zamanda bugün Çanakkale ve Tekirdağ’dan öğrencilerimiz, yavrularımız buradalar. Bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Edirne, Osmanlı’ya başkenti yapmış, Balkanlar’ın da başkenti sayılabilecek önemli bir şehir. Bu şehir tarihi misyonunu yerine getiriyor. Çünkü sınırları aşan, illeri aşan bir gönül birliklerimiz var. Bu dostluklar devam ediyor ülkeler arasında. Edirne de bugün bu tarihi misyonuna yakışır bir şekilde burada ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimiz, velilerimizin yanında kalıyorlar, evlerde misafir ediliyorlar. Hem kalıcı dostlukların temeli atılıyor hem de bu ülkeler arasında kültürel paylaşma geleceği yönelik olarak önemli kültürel paylaşma söz konusu. Bizim açımızdan çok sevindirici. Ülkelerin folklor gösterilerini izliyoruz. Yine sunumları var, onları izliyoruz. İki gündür devam eden aktiviteler var. Bugün de akşama kadar devam edebiliriz. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum. Hem Uluslararası Egemenlik, Çocuk Bayramımız bütün ülkemize ve bütün dünyaya kutlu olsun diyorum” diye konuştu.

“SİZLER GELECEĞİN MUTLULUK IŞIĞISINIZ”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi, “23 Nisan tarihimizin dönüm noktası Gazi Meclisimizin açılışı dönemidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukları çok sevdiği için bu tarihi günü, bayramı geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk çocukları olan güvenimi şöyle belirtiyor. Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydına bulacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, ne kadar kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Hedefimiz geleceğimizin teminatı olan en kıymetli tarzıyla sevgili çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlüklerini de başarabilecek özel donanımlı, ufuk geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirmelerini sağlamaktır. Bugünü anlamlı kılan 104 yıldır büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan çocuklarımızı mutlu eden ülkemizin yarınlarını özdeşleştiren demokrasinin başlangıç noktasıdır. Medeniyete ilerlemenin, millete değer vermenin ve tek yürek olmanın adıdır. Bugün özgürlüğü, karakteri ve kaderi haline getiren aziz Türk milletinin bağımsızlık günüdür. Bizler de eğitim camiası olarak en öncelikle sorunluluğumuzun bilincinde Türkiye Cumhuriyeti’ni inanarak yaşatma gayesiyle bakanlığımızın çizdiği hedefler doğrultusunda mutlu çocuklar düşük Türkiye yolunda kararlı adımlarla inanacaktır. Çok iyi biliyoruz ki demokrasiye hayat veren güç eğitimdir. Bu düşüncelerimle Türk milleti olarak geleceğin hepimiz için, ünitemiz için, dünyamız için daha mutlu, daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyorum. En güzel günlerin sizden olması dileğiyle” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, halk oyunları gösterilerini izledikten sonra stantlarda incelemelerde bulundu. Balkan Şenliği Etkinlikleri gün boyu sürdü.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.