DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.296,450,85
BIST 8.987,152,05%
BITCOIN 22835531,24%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkanlardan kar geliyor

Balkanlardan kar geliyor

ABONE OL
4 Şubat 2020 11:57
Balkanlardan kar geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya’da yarın Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan ölçümlerde bölgemizde fırtına, kuvvetli sağanak yağış, soğuk hava ve kar bekleniyor.

Yapılan açıklamada akşam saatlerinde Trakya’da karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olmasının beklendiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirilmede; “Çarşamba günü Marmara Bölgesi’nde görülecek yağışların kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak yağış olması bekleniyor. Perşembe günü ise bölge genelinde yağış bekleniyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Bölgemizde yağışların kar şeklinde olması bekleniyor.

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, bölgemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Çarşamba günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (50-70 Km/saat) eseceği ancak rüzgârın Çarşamba günü öğle saatlerinden başlayıp, Perşembe günü de dahil olmak üzere kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos ve karayel fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları” istendi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.