Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir’in Edirne’de yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Balkanlı, söz konusu açıklamaların 23 yıllık AK Parti iktidarının “tükenmişliğini ve ülkeyi yönetememe halini” ortaya koyduğunu söyledi.
Yazılı açıklamasında AK Parti’nin ülkeyi uzun süredir yönettiğini hatırlatan Balkanlı, yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı, tarım ve hayvancılıktaki gerileme ile eğitim ve sağlık alanlarındaki sorunların sorumlusunun iktidar olduğunu savundu. Balkanlı, “Edirne’ye gelip konuşmak kolay; zor olan, yarattığınız tablonun hesabını vermektir” ifadelerini kullandı.
Edirne’nin, kentin ilk kadın belediye başkanı Filiz Gencan yönetiminde kararlılıkla idare edildiğini savunan Balkanlı, CHP’li belediyelerin halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı. Kentte hayata geçirilen Kent Lokantası, Halk Kasabı ve Halk Kafe uygulamalarının, ekonomik krizin vatandaş üzerindeki etkisini açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi.
AK Parti’ye “sokağa çıkın” çağrısında bulunan Balkanlı, emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını, asgari ücretin yoksulluk sınırının gerisinde kaldığını, çarşı ve pazarın ise ciddi geçim sıkıntısını yansıttığını ifade etti. Gençlerin işsizlikle, üreticinin ise borç ve iflasla karşı karşıya olduğunu kaydetti.
Açıklamasında tarım ve hayvancılık politikalarını da eleştiren Balkanlı, köylünün üretimden koparıldığını, gençlerin umutsuzluğa sürüklendiğini savundu. Edirne Belediyesi’nin bir yandan kentin kronik sorunlarını çözerken diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşın yanında olduğunu belirtti.
AK Partili yetkililerin “fetih” söylemlerine de tepki gösteren Balkanlı, Edirne’nin 1922 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtarıldığını hatırlatarak, “Edirne halkı kimsenin fethedeceği bir şehir değildir” dedi.
Balkanlı, açıklamasının sonunda erken seçim çağrısı yaparak, “Sandık kaçınılmazdır. Cumhuriyetin aydınlık şehri Edirne, iradesini sandıkta bir kez daha ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).