Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, görev süresi devam ederken partisinden istifa ederek farklı partilere geçen belediye başkanlarına sert sözlerle yüklendi.
Balkanlı açıklamasında, CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin ardından doğduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıldır halkın umudunu, emeğini, alın terini, adalet arayışını temsil ediyor. Bu rozet, bir süs değil; kurtuluşun, kuruluşun ve devrimlerin sembolüdür” dedi.
Halkın oylarıyla kazanılan her makamın bir emanet olduğunu vurgulayan Balkanlı, “Ne yazık ki görev süresi devam ederken rozetini değiştiren, siyasi rotasını farklı menfaatler uğruna bozan belediye başkanlarını görüyoruz. Bu davranış halkın iradesine, oylarına açık bir ihanettir” ifadelerini kullandı.
Balkanlı, makamını korumak, kendi dosyalarını kapatmak veya siyasi pazarlıklardan pay almak uğruna taraf değiştirmenin siyasetin en ağır ahlaksızlıklarından biri olduğunu belirterek, “Bugün koltuk uğruna halkına ihanet eden, yarın çıkarı uğruna ülkesine de ihanet eder. Siyaseti halkın hizmet aracı olmaktan çıkarıp kendi çıkar kapısına dönüştürenlere karşı susmayacağız” dedi.
Yaklaşan kongre sürecinin yalnızca bir seçim değil, aynı zamanda üyeler için bir sınav olduğunu söyleyen Balkanlı, “İlkesinden sapmayacak, halk için mücadele edecek, onurunu ve namusunu koruyacak adayları seçin. Partimizi fırsatçıların eline bırakmayın” çağrısında bulundu.
Balkanlı, sözlerini, “Halkın iradesi satılık değildir. Atatürk’ün yolundan ayrılmadan, halkın emanetine sahip çıkarak dün nasıl mücadele ettiysek, bugün de yarın da aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz” diyerek tamamladı.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026