DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20665340,96%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Banyo tasarımında, akıllı ve işlevsel çözümler

Banyo tasarımında, akıllı ve işlevsel çözümler

ABONE OL
30 Kasım 2020 16:19
Banyo tasarımında, akıllı ve işlevsel çözümler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi kabuğumuza dönerek evlerde uzun süre vakit geçirmemiz, pratik ve minimalist yaşamların giderek popülerleşmesi, hayatı kolaylaştırma isteğimiz tüm alanlarda olduğu gibi banyo dekorasyonunda da fonksiyonel tasarımların önünü açtı.

Estetik ve işlevsellikle öne çıkan banyolar yaratmanın püf noktalarını anlatan ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, ‘Banyonuz küçük dokunuşlarla da şık ve işlevsel olabilir’ diyor ve ekliyor; “Bunun için büyük bir tadilat gerekeceği fikriyle geri adım atmanıza gerek yok. Bazen küçük bir depolama alanı, bazen de yeni bir aydınlatma, etkileyici bir banyo dekorasyonu için yeterli olabilir”

Banyolar, kendimizle baş başa kaldığımız özel SPA’mızdır. Banyolar akılcı bir dizayn ile temel ihtiyaçlara cevap vermekle kalmaz, şık bir bütünlükle tüm evin dekorasyon stilini tamamlar. Çoğu zaman banyoda değişiklik yapma fikri büyük tadilatlar gerektireceği endişesiyle son noktaya kadar ertelenir. Oysa değişiklik her zaman büyük adımlar gerektirmez. Çok daha kolay adımlarla yepyeni bir banyo dekorasyonu elde edebilirsiniz. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, bu konuda yapılabilecekleri sıralıyor.

“DETAYLARIN VE İYİ BİR AYDINLATMANIN GÜCÜNE GÜVENİN”

Banyonuz eğer yeterli gün ışığı alamıyorsa sadece tepe ışığı ile kalmayıp destekleyici aydınlatmalarla ışığı dengelemeniz heyecan verici olacaktır. Tezgah üstü ve ince kenarlı dolap uyumlu lavabolar ile tasarlanmış bir banyo dolabı banyo dekorasyonuna lüks bir görünüm kazandırır. Şık ve uygun aydınlatma seçeneğiyle bu görünüm daha da dikkat çekici hale gelecektir. Aynaların üzerinde de yerleştireceğiniz parlak ışıklar banyoyu kendiniz için daha işlevsel bir hale getirir.

“DUVARA MONTE ÜRÜNLER BANYONUZU ‘BÜTÜNLÜK HİSSİ’ İLE DONATIR”

Banyo içindeki depolama alanları hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştırır. Duvara monteli bir ünite boy dolabı, aksesuarlarınızı ve temizlik malzemelerinizi depolamak için daha fazla saklama alanı yaratır. Böylelikle ortamdaki fazla eşyalar dolap içlerine alınarak karmaşık görüntü yok edilir. Duvara monte banyo dolapları, bağlantıların altındaki zeminin görülmesine olanak sağlaması sebebiyle daha büyük bir banyo illüzyonu yaratan akıllı fikirlerden biridir. Açık renkte döşeme ile birleştiğinde duvara monte ürünler büyük banyo efektini tam olarak hissettirebilir.

“BANYO BATARYALARI ESTETİK FORMLARIYLA BANYONUZUN HAVASINI TEK BAŞINA DEĞİŞTİREBİLİR”

Yaratıcı tasarımlarıyla öne çıkan banyo bataryaları, küçük gibi görünse de tek başına banyonuzun havasını değiştirmekte yeterlidir. Üstelik bu değişim için ustaya bile ihtiyacınız olmayabilir, elinizden bu tip işler geliyorsa kolaylıkla batarya değişimini kendiniz yapabilirsiniz. İnternette bu konudaki bilgi veren videoları rehber edinebilirsiniz. ORKA Banyo ürün gamında yer alan ORKA Plus bataryaları estetik formları ve yüksek teknolojiyi başarıyla birleştiriyor.

“MERDİVEN RAFI İLE DİKEY ALANLARI MAKSİMUMA ÇIKARIN”

Şık ve işlevsel bir banyo tasarımı, akıllı depolama çözümleri de içermelidir. Aynı zamanda yatay yerleşimler odayı basık göstereceğinden dikey alanların da maksimumda kullanılması gerekir. Hem depolama olarak kullanılabilecek hem de dikey bir aksesuar olan merdiveni alışveriş listenize ekleyebilirsiniz. Havlularınızı asarak saklayabileceğiniz merdiven küçük banyonuza çok yakışacak.

 

“KUTU HİSSİNDEN KAÇINMAK İÇİN AÇIK RAFLARI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ”

Banyoda kutu gibi sıkışmış bir dizayndan endişe duyuyorsanız, dikkate değer bir öneri geliyor: açık raflar kullanmak… Açık raflar sadece ferah bir görünüm sunmakla kalmaz, ev bitkileri, havlular, mumlar gibi objelerle şık bir tasarım haline gelir. Açık raflar küçük bir banyodan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.