DOLAR 32,5962 0.36%
EURO 34,7827 0.03%
ALTIN 2.496,290,49
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20363021,72%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baran’dan, Azınlık Okulları’nın sorunlarına çözüm talebi

Baran’dan, Azınlık Okulları’nın sorunlarına çözüm talebi

ABONE OL
14 Mayıs 2020 11:29
Baran’dan, Azınlık Okulları’nın sorunlarına çözüm talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Azınlık Ortaokul-Lisesi öğrencilerinin ve diğer okullara giden öğrencilerin ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasını istedi.

Konuya ilişkin 12 Mayıs Salı günü Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’a bir yazı gönderen Burhan Baran, yeni döneme ilişkin bir planlamanın olup olmadığını ve okullara ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla seferlerin arttırılıp arttırılmayacağını sordu.

Ortaokul ve liselerin 11 ve 18 Mayıs tarihleriyle yeniden eğitime başlamasıyla birlikte İskeçe’nin dağlık bölgesindeki öğrencilerin ulaşımıyla ilgili olarak endişelerini paylaşan milletvekili Baran, bu bölgedeki öğrencilerin okullarına KTEL otobüsleri ve özel taksilerle gittiklerini hatırlattı. Dağlık bölgeden çok sayıda öğrencinin İskeçe Azınlık Ortaokul-Lisesi’nde eğitim gördüğünü belirten milletvekili Burhan Baran, yeni dönemde uygulanacak önlemler nedeniyle daha fazla sefer ve araç tahsis edilmesinin şart olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili olarak 6 Mayıs Çarşamba günü meclise soru sunduğunu hatırlatan Baran, soruya henüz bir yanıt gelmediğini kaydetti.

Ulaşım sorununa henüz çözüm bulunmadığına dikkat çeken Baran, öğrenci velilerinin ve öğrencilerin endişelerinin sürdüğünü, okul aile birliklerinin de konuyla ilgili açıklamalarda bulunduklarını hatırlattı. Ulaşım sorununun ortadan kaldırılması için ek seferlerin konulması gerektiğini, araç sayısının da takviye edilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Yönetimi tarafından dağlık ve uzak köyler için özel hassasiyet gösterilmesini talep etti.

Eyalet yönetiminin KTEL ile iletişime geçerek ek otobüs seferleri ve taksilerin tahsis edilmesi için girişimde bulunup bulunmadığını soran Baran, ulaşım sorununun çözüme kavuşması için her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

(http://milletgazetesi.gr)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.