DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20832633,09%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barkod sistemine geçen bakkal sayısı artıyor

Barkod sistemine geçen bakkal sayısı artıyor

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:09
Barkod sistemine geçen bakkal sayısı artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de müşteriye güven ve işlerin kolaylığı için barkod sitemine geçen bakkal sayısı artarken, barkod sisteminden ise vatandaşların memnun olduğu görüldü. Herkes tarafından sevilen bakkal amcalarda artık ezbere değil, kayıt sistemi içerisinde müşterilerinde göreceği barkod sisteminin birçok avantajı olduğuda ifade edildi.

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, genelde büyük işletmelerin kullandığı barkod sisteminin artık bakkallar tarafından da yoğun olarak kullanıldığını belirterek, “Teknolojinin gelişmesi ile beraber barkod sistemi tabi büyük işletmelerin kullanmış olduğu bir sistem genelde bizde her ne kadar işletmelerimiz küçük olsa da bizim çalışma şeklimiz, prensiplerimiz de büyük işletmelerde olduğu gibi mallarımızı en iyi şekilde teşhir etmek ve müşteriye güven verecek şekilde barkod sistemini kullanmak. Yani biz bakkalımıza diyoruz ki barkod sistemini kullandığınız zaman müşteriye güven verir ve siz işlerinizin geliştirilmesi anlamında da bu sistemi kullandığınız zaman hangi dönemlerde hangi maldan ne kadar sattığınızı görebilirsiniz” dedi.

“BARKOD SİSTEMİ BAKKAL ESNAFIMIZIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK”

Yaşagör, “İşyerinizdeki mal çeşitliğini, mal adedini veya mevcudunu görebilirsiniz. Bu mevcutlar içerisinde örneğin; yıl içerisinde belli bir dönem olarak kabul edilirse Ocak, Şubat, Mart dönemi olarak 2’nci dönem olarak Nisan, Mayıs, Haziran yapıp 3’er aylık dönemler halinde kendi siteminizden baktığınız zaman hangi ürünlerin hangi dönemlerde daha fazla satıldığını görebilirsiniz. Dolayısıyla o dönemlere stoklarınızı ayarlayabilirsiniz. Bu sayede işlerinizi geliştirebilirsiniz. Bizde üyelerimize barkod sistemi kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Kesinlikle kullanmaları yönünde teşviklerde bulunuyoruz. Çünkü işlerinin gelişmesi teknolojinin kullanılmasına da bağlı dolayısıyla kesinlikle biz bakkal esnafımızın barkod sistemini kullanması konusunda her türlü bilgiyi vermek için ve barkod sistemini kullanmak isteyenlere odamızdan daha geniş bilgi alabilirler. Daha önce de bu konu ile ilgili üyelerimize bilgilendirme yapmıştık. Biz kesinlikle üyelerimizin barkod sistemini kullanmaları gerektiğine inanıyorum”dedi.

“BARKOD GÜVEN VERMEK AMAÇLIDIR”

Barkod sisteminin bakkallara maliyetli olduğunu ancak müşteriye güven vermek bakkalın işi kolaylaşması için Yaşagör, “İşlerini kolaylaştırmaları açısından bir öneri sadece zorunluluk yok. Bu anlamda üyelerimizi teşvik ediyoruz. Esnaflarımızın işlerini geliştirmeleri ve müşterilerimize güven verebilme anlamında barkod sistemini öneriyoruz”dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZ BARKOD SİSTEMİNDEN MEMNUN”

Bakkallardaki barkod sisteminin fiyat ezberciliğine etkisini değerlendiren Yaşagör “bakkal amca ürünlerinin fiyatlarını gene bilir. Ama bundaki konu şu müşteri genelde alışveriş yaptığında bakkal amcaya gittiğiniz zaman 3 kalem malın kaç para olduğunu hemen size söyleyebiliyor. Barkod sistemi sayesinde sistemden geçiyor. Müşteride fiyatları ekrandan görmüş oluyor. Bu da müşteriye güven veriyor. Edirne’de barkod sistemine geçen esnaflarımız var. Bu konuda kendileri ile görüşmelerimiz sonucunda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. İşlerine katkısı olduğunu kendileri de ifade ediyor. Barkod sisteminde bazı arkadaşlarımızın sıkıntısı, almış olduğu ürünlerin barkodlarını sisteme girmesi gerekli sisteme girmede stoklarını girerken sıkıntı yaşanıyor. Ama o sıkıntıyı aştıktan sonra kullanımı kolay. Çünkü her gün ya da 2-3 günde bir gelen malı da sisteme kaydettiği zaman hiçbir problemi kalmaz ve takibini de kolay yapmış olur”dedi.

“BARKOD SİSTEMİNİN ÇOK ARTISI VAR”

21 senedir Bakkal esnafı olan Serkan Boz, “Kolaylık olarak tabi, biz 3 bin ile 5 bin çeşit arası orta ölçekli bir çok ürünümüz var. Bunların kontrolü çok zor. Yeni gelen ürünler tanıtılıyor, toplu mal geldiğinde girişi oluyor. Sistem otomatik olarak ürün satıldıkça ne kadar kalmış ne kadar satılmış, son kullanma tarihi yaklaşmış mı gösteriyor hepsi ile alakalı çok artıları var. Şöyle bir dezavantajı var elektrikler kesilirse kötü. Biz bunca ürünün hepsinin fiyatını aklımızda tutuyorduk. Şu an bu çok zor. Yüzde 20’sini aklımda tutabiliyorum, yüzde 80’i kayıp. Eskisi gibi uzun soluklu elektrik kesintileri tabi olmuyor ama onun dışında artıları çok. Yakın bir arkadaşımızda buradan devam ediyor. Çünkü barkod okutuyor. Biz çok bağlayıcı bir işte çalışıyoruz, hiç izin tatil yok. Biz izin yapsak bir yakınımızda bu barkod sistemi ile devam edebiliyor. Çünkü barkod sisteminde fiyat bilmesine gerek yok. Sistemin artıları var genel anlamda olumlu. Ekranda müşterilerimizi görüyor. Genelde olumlu anlamda. Müşteri ne alıyorsa onu görüyor ekranda. Her şey kontrol bizde” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.