DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.090,680,12%
BITCOIN 2283915-0,41%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baro başkanlarına müdahaleye tepki

Baro başkanlarına müdahaleye tepki

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:13
Baro başkanlarına müdahaleye tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Adliyesi önünde toplanan avukatlar, baro başkanlarına yapılan müdahaleyi protesto ettiler. Açıklama için adliye önünde toplanan avukatlarla emniyet güçleri arasında ise kısa süreli gerginlik yaşandı.

Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklerle ilgili tartışmalar sürüyor. Son olarak yeni düzenlemeye karşı baro başkanları yürüyüş başlatmıştı. Yürüyüşe destek amacıyla, dün Edirne Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar basın açıklaması yapmak istedi. Polisler bu açıklamaya yasak olması nedeniyle engel olmak isteyince de kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Gerginliğin sona ermesinin ardından basın açıklamasını yapan, Edirne Baro Başkan Yardımcısı Av. Aylin Arıkan, “Kamuoyuna yansıdığı şekli ile savunma mesleğinin temsilcisi olan Sayın Baro Başkanlarımızın demokratik hak arama özgürlüğünün bir görünümü olan barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü dün oldukça sert ve hukuka aykırı bir şekilde engellenmeye çalışılmıştır” dedi.

Arıkan şunları söyledi; “Gerek yayın organlarında gerekse sosyal medyaya yansıyan görüntüler, Edirne Barosu nezdinde büyük bir üzüntü yaratmıştır. Halkın hak arama özgürlüğünün güvencesi olan avukatlara yönelik bu müdahaleleri esefle kınıyoruz.

Avukatlık Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikte birden fazla baro kurulmasına yönelik tutum ve tavrımız nettir. Buna kat’i surette karşıyız. Bu sebeple yasa teklifinin geri çekilmesi gerekliliğini daha önce de dile getirmiş olduğumuz gibi, sizlerin huzurunda da tekrarlamak istiyoruz.

SAVUNMA DURDURULAMAZ

Ayrıca bazı sosyal medya sitelerinde Edirne Barosu’nun kurumsal kimliğine yakışmayacak ithamlarda bulunması da tarafımızı son derece üzmüş ve rahatsız etmiştir. Edirne Barosu siyasetten ayrı olarak her daim insan hakları ve hukuk ekseninde hareket etmiştir ve bu duruşundan hiçbir zaman taviz vermeyecektir. Edirne Baro Başkanımız Sayın Av. Alper Pınar dün sabah baro başkanlarımızın yürüyüşüne ve Anıtkabir’e gelmelerine izin verilmediğini öğrendiği andan itibaren derhal yanlarına giderek diğer başkanlar ile birlikte beklemeye başlamıştır. Halen de yaklaşık 30 saattir onlarla birlikte Ankara’dadır. Bu vesile ile Ankara girişinde baro başkanlarımıza yönelik sert müdahaleyi kınar, toplantı ve gösteri yürüyüşüne hukuka aykırı müdahalede bulunan tüm sorumlular hakkında yasal işlem başlatılması gerekliliğini bir kez daha vurgularız. Bir kez daha üstüne basarak belirtmek isteriz ki; Savunma durdurulamaz”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.