DOLAR 32,3540 0.02%
EURO 34,8596 0.09%
ALTIN 2.402,360,39
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20766081,31%
Edirne
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baro çocuklara haklarını anlattı

Baro çocuklara haklarını anlattı

ABONE OL
24 Nisan 2024 10:48
Baro çocuklara haklarını anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Saraçlar Caddesi’nde çocuklara haklarını anlatan broşür dağıtarak boyama kitabı ve balon hediye etti.

23 Nisan Çocuk Bayramı’nda çocuklar için sahaya indiklerini ve çocukların geleceklerin dair haklarını bilmeleri gerektiğini dile getiren Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Hazır, “Biz çocukların çıkaramadığı ses olmaya çalışıyoruz her zaman ama, çocukların da o sesi çıkarabilmeleri için de bu haklarını bilmeleri için de birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz” diye sözlerine yer verdi.

“ÇOCUKLARIN GELECEKTE TEHLİKELERE KARŞI HAKLARINI BİLMELERİ ÖNEMLİ”

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av.Özge Hazır, “Bugün de sahaya 23 Nisan’da çocuklarımızın yanına indik. Önemli olan çocukların haklarını bilmesi olduğuna inanıyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bugün de çocuklarımızla, çocuklarımızla birlikte bayramı kutlarken haklarını anlatan broşürler, boyama kağıtları dağıtıyoruz ve balonlar dağıtıyoruz. Birlikte bu güzel günü çocuklarımızla birlikte kutlamak için ve nicelerine erişmek için birlikteyiz, beraberiz. Çocuk hakları aslında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesi ile belirlenen haklar. Ve bu haklar, örneğin yaşam hakkı çocuğun en temel hakkıdır, insanların olduğu gibi. Bununla birlikte mesela çocukların bilmediği oyun hakkı var. Aileleriyle iletişime kurma hakları var. Ve en önemlisi çocukların düşüncelerini özgürce ifade etme hakkı var. Aslında bu haklarını bilmek çocukların gelecekte tehlikelere karşı mücadele etmeleri açısından önemli. Biz çocukların çıkaramadığı ses olmaya çalışıyoruz her zaman ama,  çocukların da o sesi çıkarabilmeleri için de, bu haklarını bilmeleri için de birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.