DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046302-0,55%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baş döndüren trafik

Baş döndüren trafik

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu sağlık sorunları gerekçesiyle istifa edince yerine eğilim yoklamasında ikinci çıkan Filiz Gencan atandı

ABONE OL
22 Şubat 2024 18:43
Baş döndüren trafik
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Edirne Belediye Başkan Adayı konusunda baş döndüren trafik yaşandı. Genel Başkan Özgür Özel’in sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için aradığı Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, ‘affını’ istedi. CHP Parti Meclisi’nden aldığı yetki ile Genel Başkan Özgür Özel tarafından eğilim yoklamasında ikinci sırada çıkan Filiz Gencan CHP’nin yeni Edirne Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu 21 Şubat Çarşamba günü anjiyo sonrası kan değerlerinin düşmesi, ritim bozukluğu nedeniyle Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Servisi’ne yattı. Partinin adayının hastanede yattığını öğrenmesi üzerine Genel Başkan Özgür Özel dün saat 14.00 sıralarında Ciravoğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

Genel Başkan Özel, Türk Eczacılar Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinden de tanıdığı Ciravoğlu ile bir süre sağlığı konusunda sohbet etti.  Konuşmanın sonunda Ciravoğlu Genel Başkan Özel’e adaylıktan çekilmek istediğini beyan etti.
CHP Genel Merkezi’nin bilgilendirilmesi üzerine Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı hastaneye giderek bir süre Ciravoğlu ile görüştü ve kendi el yazısıyla adaylıktan çekildiği yönündeki dilekçesini aldı.  İstifasının duyulması üzerine Ciravoğlu ekibinden yakın çalışma arkadaşları kendisini arayarak adaylıktan çekilmemesi yönünde telkin ve tavsiyelerde bulundu. Kararsızlık geçiren Ciravoğlu istifa dilekçesini Balkanlı’dan geri aldı.

HASTANEYE NOTER GİTTİ

Doktorlar ve aile çevresi ile yeniden görüşen ve sağlığı ile ilgili endişeleri nedeniyle Ciravoğlu istifasını noter aracılığı ile yapmaya karar verdi. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Samet Kahraman noter görevlisi alarak Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti. Hastanede noter huzurunda adaylıktan çekilme işlemlerinin tamamlanmasından sonra İl Başkanı Kahraman dün saat 17.10 sıralarında Merkez İlçe Seçim Kurulu’na gelerek yetki belgesiyle Şükrü Ciravoğlu’nun adaylıktan çekildiği yönündeki dilekçeyi teslim etti.

GENCAN ADAY

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman Şükrü Ciravoğlu’nun adaylıktan çekilme dilekçesinden sonra yetki belgesi ile eğilim yoklamasında ikinci sırada çıkan Filiz Gencan’ın CHP Edirne Belediye Başkan Adayı olarak ismini seçim kuruluna bildirdi.

KOLLARI SIVIYORUZ

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman seçim kurulundaki işlemlerin tamamlanmasından sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Kahraman, “Biliyorsunuz sayın Şükrü Ciravoğlu rahatsızlandı, dördüncü kez hastanede şu anda. Açıkçası biz de böyle olmasını istemezdik tabii ki ancak o süreçten sonraki dönemde Şükrü beyin kalbiyle ilgili bir sıkıntı yaşandı, bir stent takıldı. O stentten sonra da ritim bozukluğu oluştu. Tabii ki hekimlerimizin bileceği daha geniş çaplı sıkıntılar yaşandı. Bugün de Şükrü bey genel başkanımızla birlikte telefonda iki kez görüşmüşler. Bu süreçte sıkıntı olma ihtimaline karşılık Şükrü bey genel başkanımızla istişaresinden sonra adaylığını geri çekti. Noter aracılığıyla dilekçesini sundu. Bugün de burada bildirdik” dedi.

“HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN SAHAYA ÇIKIYORUZ”

Kahraman, Filiz Gencan ile birlikte Edirne adayı olarak yola devam edeceklerini belirterek, “Şimdi de hiç durmadan yarın itibariyle sahaya çıkıp çalışacağız Filiz hanımla birlikte. Filiz hanım da bu süreçte zaten ön seçimde çok ciddi anlamda çalışarak ikinci çıkmıştı. Yarın itibariyle hiç vakit kaybetmeden Filiz hanımla birlikte Edirne’nin dört tarafında her yerde çalışarak bu bayrağın inmemesini hep beraber örgüt olarak sağlayacağız. Bu gücümüz var. Her şekilde bu bayrağı indirmeyeceğiz. Şükrü başkanımıza da geçmiş olsun diyoruz. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur. Örgüt olarak hazırız, Filiz hanımla birlikte 31 Mart’ta partinin bayrağını orada hep birlikte yeniden dalgalandıracağız” şeklinde konuştu.

ADAYLIK SÜRECİNDE YAŞANAN GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

CHP’nin Edirne Belediye Başkan adayı olan Filiz Gencan da adaylık sürecinde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gencan, “Öncelikle benim için Şükrü beyin sağlığına kavuşması önceliğim. Bu süreçle ilgili çok üzülüyorum. Takdir edersiniz ki bu yeni gelişen olaylar birkaç saat içerisinde yaşadığımız bir süreç. Dolayısıyla hep birlikte yine yolumuza yürümeye devam edeceğiz. Başkanımın da söylediği gibi bir şekilde toparlanacağız. Çok güçlüyüz, daha da güçleneceğiz. Bununla ilgili kapsamlı bir basın açıklaması da yapacağız. Çok yeni bir süreç benim için de. Hep beraber değerlendireceğiz. Bu arada başvurumuzu yaptık, devam eden bir sürecimiz olacak. Daha sonra netleşince hep beraber oturup konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.