DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065728-0,55%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Başbakan Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

ABONE OL
4 Ağustos 2023 12:00
Başbakan Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır’a resmi ziyaret gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Millet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başbakan Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Sisi arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmesi ve bölgesel meselelerin ele alındığı belirtildi.

Başbakan Miçotakis, ziyaret ve görüşmeyle ilgili twetter hesabında yaptığı paylaşımda, “Mısır Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ülkelerimizin ilişkilerinin stratejik derinliğini yeniden teyit ettik. Orman yangınlarıyla mücadele için askeri helikopterler göndererek ülkemizi destekleyen Mısır’a teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fehmi de Facebook hesabından açıklama yaptı. Sisi’nin Mısır’a resmi ziyarette bulunan Miçotakis ile Akdeniz kıyısındaki El-Alameyn kentinde bir araya geldiğini belirtti.

Görüşmede ikili işbirliğini geliştirme olanaklarının ele alındığını aktaran Fehmi, Sisi ve Miçotakis’nin iki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı ve anlaşmaların hayata geçirilmesini hızlandırmanın önemini vurguladıklarını ifade etti.

Mısır ile Yunanistan arasında askeri, ekonomik, kültürel ve enerji alanlarındaki işbirliğini sürdürmenin teyit edildiğini kaydeden Fehmi, iki liderin Akdeniz bölgesindeki yasa dışı göçle mücadele, Rusya-Ukrayna krizi ve Libya konusu başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleleri de görüştüğünü aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.