DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9590 -0.05%
ALTIN 2.457,810,90
BIST 9.875,451,63%
BITCOIN 20864981,08%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Basın tribünü yerel basına kapatıldı… Belediye yerel basını yok saydı!

Basın tribünü yerel basına kapatıldı… Belediye yerel basını yok saydı!

ABONE OL
1 Temmuz 2022 15:29
Basın tribünü yerel basına kapatıldı… Belediye yerel basını yok saydı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 661’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde basın tribününde sadece TRT, ulusal haber ajansları ve yerel televizyon çalışanlarının basın tribününde çalışmasına izin verilirken, yerel basınına ise tribün yasağı getirildi. Belediyenin bu uygulaması yerel basın çalışanları ve kentteki 3 gazeteciler derneği tepki gösterdi.

661’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ilk kez yerel basın çalışanlarına Edirne Belediyesi tarafından basın tribünü yasağı getirildi. Yerel basın çalışanlarının akreditasyon sonrası verilen kartların üzerinde ‘saha içinde ve basın tribününde geçerlidir’ yazmasına rağmen alınan ani bir kararla yerel basına tribün yasağı getirildi.

GAZETECİLER DERNEKLERİNDEN TEPKİ

Belediyenin yerel basına yönelik aldığı bu karara kentte görev yapan yerel gazetelerin muhabirleri ve Trakya Gazeteciler Derneği, Edirne Gazeteciler Derneği ve Güney Doğu Avrupa Gazeteler Derneği yayınladıkları ortak açıklama ile tepki gösterdiler.

“YEREL BASIN NEDEN YOK SAYILIYOR”

Gazeteci Dernekleri’nin “Yerel Basın Neden Yok Sayılıyor” başlığıyla yaptıkları ortak açıklamada, şöyle denildi;

“Bu yıl 661’incisi düzenlenen Kırkpınar Güreşlerindeki basın tribününde yapılan yeni düzenlemede yerel basına yer verilmedi. Sadece TRT, haber ajansları ve yerel televizyon çalışanlarının basın tribününde çalışmasına izin verilirken, yerel basının ise ancak saha içinde çalışması istendi. Yani Kırkpınar tarihinde ilk kez yerel basın yok sayılıyor. Bu uygulamaya neden gidildi, böyle bir talep nereden geldi, biz de bilmiyor ve bir anlam veremiyoruz.

Bu uygulamayla, Kırkpınar güreşleri boyunca haber koşuşturmacası içinde olan muhabir arkadaşlarımıza açıkça “haberini nerede yazarsan yaz, fotoğrafını nerede seçersen seç, beni ilgilendirmez” deniliyor.

Oysa güreşler boyunca basın mensuplarına yer temini ve rahat çalışma ortamı sağlama görevi Edirne Belediyesi’nindir. Bu uygulamayla, Edirne’de yıl boyunca okuyucularına, seyircilerine, dinleyicilerine haber ve bilgi ulaştırma konusunda özveriyle çalışan yerel basın mensuplarına büyük bir haksızlık yapılmıştır. Üyelerimizin mağduriyeti ve yerel basının yok sayılması nedeniyle biz Trakya Gazeteciler Derneği, Edirne Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği olarak bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini talep ediyoruz. Aksi halde bu uygulamanın kararını alanların yerel basınla köprüleri atmış olduğu kanaatini taşıyor olacağız. Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.