DOLAR 32,3660 -0.37%
EURO 34,7935 -0.09%
ALTIN 2.401,75-0,85
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19160242,35%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Aday Adayı Üzmen, projelerini anlattı

Başkan Aday Adayı Üzmen, projelerini anlattı

ABONE OL
13 Aralık 2023 18:03
Başkan Aday Adayı Üzmen, projelerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen, partisinden aday gösterildiği ve Edirne halkının göreve layık görüldüğü taktirde ulaşımdan, otoparka, konuttan altyapıya kadar birçok problem için çalıştıklarını ve Edirne’yi Avrupalı bir şehir haline getirmek istediğini söyledi.

31 Mart gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçiminde CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen, kentte bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile projelerini anlattı.

Ulaşımdan, otoparka, konuttan altyapıya kadar hayatın her alanına dokunacak projelerinin olduğunu ifade eden Başkan Aday Adayı Üzmen, partisinin aday belirleme sürecindeki ön seçim konusuna da değinerek, bu sistemin sadece üyelerle değil halka da oy kullandırılarak ön seçimin daha verimli olacağını ifade etti.

“RAYLI SİSTEM, KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YER ALTI YER ÜSTÜ KATLI OTOPARK PROJELERİ”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Alp Üzmen “Edirne’ye hizmet önce kendimize sonra ailemize ve ülkemize olarak görüyorum. Edirne’de daha modern ve ucuz bir taşımacılık istedik. Hafif bir raylı sistemi anlattık. ETUS’u buna nasıl bağlayacağımızı anlattık. Otopark sıkıntımız hepiniz için malum. Bu da katlı otoparklarla çözülebileceğini biliyoruz. En büyük trafik yaratan konu netice itibariyle otopark yeri bulmak aracımızın. Bunu da yer altı ve yer üstü katlı olmak üzere otoparklarla çözebiliriz. Elektronik sistemler de var. Hiç araba kullanmadan aracınızı bu otoparklara yerleştiren sistem de var. Ben bunu Irak’ta daha önce yaptım. Birtakım belediyeler de yapmak istiyorlar. Özellikle Antalya ve benzeri belediyeler. Ancak inşallah Edirne’ye de nasip olacak. Konut problemimizi kiraz bahçelerimizi, üzüm bahçelerimizi, buğday tarlalarımızı betona çevirerek değil, kentsel dönüşerek ihtiyacımızı karşılayacağız. Bugün kentsel dönüşüm için ihtiyacı olan Sabuni Mahallesi, Kirişhane, Zübeyde Hanım, Kıyık bu gibi bölgelerde yapacağımız kentsel dönüşümlerle biz önümüzdeki beş yıllık konut ihtiyacını rahat rahat karşılayabiliriz. Hatta fazlası. İhtiyacımız olan kentsel dönüş alanlarda mevcut konut ihtiyacımız karşılayabilir. Hem daha ekonomik konutlara ulaşırken hem de halkımız için sağlıklı konutlara, depreme de hazırlıklı konutlara ulaşmış olacağız” dedi.

“TURİSTİK ALAN KALEİÇİ, TEK BİR PAZAR YERİ, YEŞİL ALAN VE BELEDİYE PERSONEL KAPASİTESİNİ ARTTIRMAK”

Kaleiçi’ni trafiğe kapatıp turistik bölge yapmak istediğini, 25 Kasım Stadı’nın olduğu yeri yeşil alan ve pazar yerlerini tek bir gün altında birleştirmeyi hedeflediğini söyleyen Üzmen, “Kaleiçi Semti benim için oteller ve restoranlar bölgesidir ve kafeler bölgesidir. İnşallah ileride orayı trafiğe kapatarak müthiş turistik bir alan haline getirmeyi planlıyoruz. Turizm en çok gelir kaynağıdır Edirne’nin. Buna rağmen turistlerine ihtiyacı olan ücretsiz internet, tercümen hizmetleri ve ihtiyacını görebilecekleri alanlar, eksikliklerimiz var bunları tamamlamamız lazım. Kırkpınar Güreşleri dünyaca ünlü. Modernize edilmesi şart. Olmazsa olmazımız. Mutlaka yapacağız. Stadyumumuz için projemiz mevcut. Yeşil alan ihtiyacımız var Edirne’mizde. Bunu da stadyumumuzu taşıyarak çözmeyi düşünüyoruz. Pazar alanlarını birleştirerek yani ayrı ayrı yerlerle pazar yapmak yerine bütün pazarlarımızı bir güne toplayarak daha büyük otoparkı olan kapalı pazar alanları haline getirmek düşüncesindeyiz. Ve beraberinde de üreticiler tüketeceği örnek bizim kendi çiftçimiz üretip halka direkt satabileceği ekonomi satacağı yerler haline getirmemiz lazım. Halk pazarlarına ihtiyacımız var. Hem ekonomik olacak hem de üreticimizin halka ulaşmasını sağlayacağız. Bu da Edirne’mizi ucuzlatacak bir hamle olacak. Çünkü biz mevcut yakın illerimizden yüzde 20 ile 30 arasında daha pahalı bir kentiz. Ve yakın da emeklilerimiz git gide artacak. Emekliler için de ekonomik olacak. Artık yol, su, kanalizasyon gibi alt yapıları çok konuşmak istemiyorum. Artık bunun aşılması lazım. Bununla ilgili elimizden geleni zaten yapacağız. Geçmiş yönetimde elinden geleni yapmaya çalışıyor. Şu anki mevcut başkanımız kalırsa o devam edecektir. Ama onun haricinde eksikleri tamamlayıp biz bu işten kurtulmak vr artık konuşmak istemiyorum. Yani günlük asfalt dökmek veya günlük bir iş yaparak makyaj yapmak değil. Bir kere bir şey yapalım ve hep kalsın istiyoruz. Belediyedeki kapasitemizi, iş kapasitemizi mevcut personeliyle arttırmayı düşünüyoruz. Daha hızlı çözüm ve daha çok halkla beraber olmak istiyoruz. Belediye halk günü yapacağım der. Sonra bu işler bazen halk gelmez. Halkla bir arada olmak için halk günü ya da halkın içinde olacağız” diye değerlendirdi

“ESKİŞEHİR’DEN ÖRNEK ALARAK EDİRNE’Yİ AVRUPA ŞEHRİ HALİME GETİRECEĞİZ”

Edirne’yi Eskişehir’e örnek alarak, nehirleri değerlendirecek Avrupalı bir şehir ortaya çıkaracaklarını kaydeden Alp Üzmen “Dünyanın en güzel şehirleri içinden nehir geçen şehirlerdir. Çok güzel nehirlerimiz var. Eskişehir’e örnek alıp Edirne’yi daha güzel hale getireceğiz. Avrupa’ya çıkış kapısı olan Avrupa’da bulunan şehrimizin, Avrupalı bir şehir haline yeşil alanlarıyla, temizliğiyle, yollarıyla, binalarıyla ve belediye hizmetiyle Avrupa haline getirmek için ben bu göreve talip oldum” dedi.

“HALKINDA OY KULLANABİLDİĞİ BİR ÖN SEÇİM OLMALI”

Ön seçimin üye değil halkında oy kullanabileceği bir sisteme dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Alp Üzmen “Ön seçim her zaman faydalı ama ön seçim yönetimini iyi belirlemek lazım. Üyelerimizle ön seçim yapmak bazen çözüm değil. Halkın söylediğini yapabilmek için halkta ön seçim yapmak lazım ama bu bizim tüzüğümüze uygun değil. Çözüm değişikliğinde belki bu olacak. Elektronik sistem üzerinde halkın da oy kullanabileceği bir sistem olursa ön seçim olmazsa olmaz. Halkın istediğiyle yürümek tabii ki geçerli. Ama benim gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi şu an için hem mülakatlar hem de genel merkezinden gelecek olan ekipler halkta birtakım çalışmalar yapacaklar. Ve bu çalışmaların da olumlu olacağını düşünüyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.