DOLAR 32,6036 0.38%
EURO 34,8387 0.29%
ALTIN 2.503,210,77
BIST 9.464,84-0,63%
BITCOIN 21053145,68%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Aziz, “Koronavirüs krizi önceliklerimizi değiştirdi”

Başkan Aziz, “Koronavirüs krizi önceliklerimizi değiştirdi”

ABONE OL
4 Mayıs 2020 18:20
Başkan Aziz, “Koronavirüs krizi önceliklerimizi değiştirdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz bölgede koronavirüs krizi ortamında bölgedeki durumu değerlendirdi.

Bir buçuk ay önce Covid-19 salgının başladığı ve Kırcaali’de ilk vakanın görüldüğü ilk günden beri sahada, insanlar arasında olan Hasan Azis “Hiç kimse hastalarına ve yakınlarına baskı ve şiddet uygulamasın, suçlamasın” çağrısıyla gündeme gelmişti.

Hasan Azis, bu zor günlerde 350 muhtaç kişiye yardım eli uzattıklarını, ayrıca belediye başkanı olarak manevi ebeveynliğini üstlendiği 10 yetim çocukla şahsen ilgilendiğini belirtti.

Yardım ve erzak paketleri konusunda bölgeye özellikle Azerbaycan Büyükelçiliği ve Türkiye’nin Filibe Başkonsolosluğundan gelen büyük bağışlar için Hasan Azis radyo aracılığıyla teşekkürlerini iletti.

VİRÜSÜN NEREDEN GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL, BU SALGINLA KARŞI NASIL BERABER BAŞ EDECEĞİMİZ ÖNEMLİ

“Kırcaali’ye ilk vakalar gurbetçilerden mi geldi” sorusu karşısında “Virüsün nereden geldiği önemli değil, bu salgına karşı nasıl beraber mücadele edeceğiz, önlemleri nasıl uygulayacağız ve yardıma muhtaç olanlara nasıl destek olacağımız önemlidir” diyen belediye başkanı, Kırcali yöresinden bütün vatandaşlara teşekkürlerini iletti: “Evde kaldılar, önlemlere uydular, bizi dinlediler. Salgının yayılmasına karşı herkes elinden geleni yaptı” dedi.

RAMAZAN AYINDA CAMİLERDE TOPLU CEMAAT VE İFTAR YOK

Ramazan ayının başlamasıyla camilerin cemaate kapalı kalmaya devam ettiğini ve toplu iftarların yapılmadığını kaydeden Azis “Biz yine de şehirde köylerde hayırsever insanların girişimiyle hazırlanan iftar yemeklerini oruç tutanlara iletmeye özel gösteriyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DEN GÖÇMENLER BAYRAMDA GELİŞ- GİDİŞLER KONUSUNDA BULGAR VE TÜRK HÜKÜMETİN KARARLARINA GÖRE HAREKET ETSİN

Türkiye’den birçok göçmenin Ramazan ayı veya bayram günlerinde ülkeye geleceğine dair kaygıları yorumlayan belediye başkanı “Bu konuda Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında varılan anlaşmalara uyacağız. Her şeyden önce sağlığımız önemli” dedi ve hayatın bir an önce normale dönmesi için herkesin duyarlı olması için çağrıda bulundu.

KIRCAALİ’DEKİ YENİ YATIRIMLAR BATI’YA GÖÇÜ AZALTABİLİR

Geçen yıl 4500’e yakın kişi Kırcaali’den başka şehirlere göç etti, resmi olarak ise 1800 kişi yurtdışına çalışmaya gitti. Bunun yanında mevsimlik çalışanlar ve kaydını yaptırmayanlarla beraber, yurtdışını tercih edenlerin sayısı daha da yüksek.

Hasan Azis “İyi bir eğilim var. Kırcaali bölgesinde çok yeni iş yerleri açıldı ve burada insanlarımızı istihdam ediyoruz. Yeni yatırımlarla artık daha fazla kişi burada kalabilir. Koronavirüs krizinde dönenlerin bir kısmı da burada iş sahibi olabilir” dedi.

COVİD-19 KRİZİNDEN SONRA BELEDİYE YÖNETİMİNDE ÖNCELİKLER DEĞİŞECEK

Covid- 19 krizinin hem dünya, hem Bulgaristan, hem de yerel yönetimlerin de bundan sonra çalışma şekli ve öncelikler programına yeni düzen getirmesi gerektiğini, bu krizden ibret dersleri alınması gerektiğini vurgulayan hasan Azis, daha sosyal, daha yardımsever, daha insancıl bir yaklaşım ihtiyacına vurgu yaptı.

www.bnr.bg/tr/

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.