KIRKLARELİ (AA) – Kırklareli Belediye Meclisi, Vize ilçesinde kurulması planlanan güneş enerjisi santrali projesinin kredi işlemlerinin yürütülmesi için Belediye Başkanı Derya Bulut’a yetki verdi.
Belediye Başkan Vekili Burak Süzülmüş başkanlığında gerçekleştirilen ağustos ayı toplantısında, Kırklareli Belediyesince kurulması planlanan güneş enerjisi santrali projesi görüşüldü.
Toplantıda, Vize ilçesine bağlı Evrenli köyünde 2,5 megavat ve 0,7 megavat gücünde güneş enerjisi santralleri kurulmasına ilişkin gündem maddesi ele alındı.
Dünya Bankası tarafından finanse edilen ve İller Bankası AŞ tarafından yürütülen Kamu ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi kapsamında kredi iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Belediye Başkanı Bulut’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca CHP’den istifa ederek görevlerini bağımsız sürdüren belediye meclisi üyelerinin yerine ihtisas komisyonlarına yeniden üye seçimi yapıldı.
GÜNCEL
17 Ağustos 2026GÜNCEL
17 Ağustos 2026GÜNCEL
17 Ağustos 2026GÜNCEL
17 Ağustos 2026GÜNCEL
17 Ağustos 2026GÜNCEL
17 Ağustos 2026MARMARA BÖLGESİ
17 Ağustos 2026
1
Kırklareli Belediyesi’nden orman ve anız yangınlarına karşı uyarı
2
Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
3
Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
4
Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
5
Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).