DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046642-2,53%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkonsolos Ünal İskeçe’nin Çay Mahalle köyünü ziyaret etti

Başkonsolos Ünal İskeçe’nin Çay Mahalle köyünü ziyaret etti

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal farklı vesilelerle Batı Trakya Türkleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

ABONE OL
2 Mart 2024 16:53
Başkonsolos Ünal İskeçe’nin Çay Mahalle köyünü ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal farklı vesilelerle Batı Trakya Türkleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Batı Trakya Türklerinin düzenlediği birçok etkinliğe katılarak soydaşları yalnız bırakmayan Başkonsolos Ünal, Cuma günleri de farklı köyleri ziyaret ederek Cuma namazında soydaşlarla buluşuyor.

Millet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Başkonsolos Ünal İskeçe’nin Mustafçova Belediyesine bağlı Çay Mahalle köyünü ziyaret etti. Başkonsolos Ünal’a ziyaretinde Muavin Konsolos Barış Çulha da eşlik etti. Ziyarette İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Mustafçova Belediye Başkan Yardımcıları Mithat Kabur ve Sami Palikar eşlik etti.

Cuma namazı öncesi cemaate seslenen Çay Mahalle İmamı Ayhan Hacıkaraahmet, Başkonsolos Ünal başta olmak üzere Müftü Trampa ve diğer misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çay Mahalle’de 25 yıl görev yaptığını belirten köy imamı, bu süre zarfında ilk kez bir Başkonsolos’un Cuma namazında kendileriyle birlikte olduğunu söyledi.

Cemaati selamlayan Başkonsolos Aykut Ünal da Batı Trakya’nın böyle şirin bir köyünde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cami öncesi dışarıda tanıştığı İskeçe Azınlık Ortaokulu öğrencisi ile sohbet ettiğini belirten Başkonsolos Ünal, İskeçe’nin en ücra köylerinden biri olan Çay Mahalle’den her sabah erken saatte uyanarak İskeçe’deki Azınlık Ortaokuluna gitmenin büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğunu vurguladı. Bu vesileyle azınlık okullarına sahip çıkmanın önemini vurgulayan Ünal, böyle sıcak bir ortamda kendisini samimiyetle ağırlayan köy halkına teşekkür etti.

Başkonsolos Ünal ve diğer misafirler Cuma namazı sonrası köy kahvehanesinde köylülerle sohbet etme imkânı buldu. Başkonsolos Ünal Çay Mahalle’den ayrıldıktan sonra Yassıören köyünde de soydaşlarla çay içme ve sohbet etme fırsatı buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.