DOLAR 32,5153 -0.11%
EURO 34,8156 -0.16%
ALTIN 2.426,46-0,14
BIST 9.713,540,71%
BITCOIN 2119711-3,05%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başpehlivan Ali Gürbüz

Başpehlivan Ali Gürbüz

ABONE OL
11 Temmuz 2021 20:31
Başpehlivan Ali Gürbüz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 660’ıncısı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlık müsabakasında rakibi İsmail Koç’u yenen Ali Gürbüz Kırkpınar’ın ve Türkiye’nin Başpehlivanı oldu.

660’ıncısı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlık müsabakası Antalya Korkuteli Belediyesi adına güreşen Ali Gürbüz ve Edirne Trakya Birlik adına güreşen İsmail Koç arasında yapıldı.

BAYRAĞIMIZIN GEÇİŞİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Başpehlivanlık final güreşleri öncesinde görev yapan hakemler dev Türk bayrağı açarak tribünleri dolaştı. Güreşleri izlemek için gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Milletvekilleri, protokol üyeleri ve güreş severler ellerine aldıkları Türk bayraklarını salladı. Tribünler de Türk bayrağının geçişini ayakta izledi ve alkışlarıyla destek verdi.

KOL BAĞLAYARAK GÜREŞE TUTUŞTULAR

Başpehlivanlık final güreşinde Başpehlivanlar Ali Gürbüz ve İsmail Koç, Başcazgır Şükrü Kayabaş’ın maniler okumasının ardından Er Meydanı’nda peşrev çekerek tribünleri selamladı. Ardından Hüsnü Patron’un yönettiği müsabakada Başpehlivanlar Gürbüz ve Koç kol bağlayarak güreşe tutuştu.

SÜRESİZ ALTIN PUANA GEÇİLDİ

Final güreşinin ilk dakikalarında iki pehlivanın üstünlük sağlayamadığı ve birbirlerini denediği gözlendi. Altın kemerin sahibi olmak isteyen Gürbüz ve Koç birbirlerine uzaktan oyunlarla sonuca gitmeye çalıştı. Karşılaşmanın 30. dakikasında her iki pehlivana da pasif güreştikleri için ihtar verildi. Ancak Pehlivanlar, güreşin 40 dakikalık normal süresinde birbirine üstünlük sağlayamayınca süresiz altın puana geçildi.

Süresiz altın puanın 50. dakikasında İsmail Koç’un hamlelerine karşılık veren Ali Gürbüz, Koç’u burada yenerek başpehlivanlığı kazanan isim oldu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.