DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20770991,43%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batı Trakya heyeti TÜ’yü ziyaret etti   

Batı Trakya heyeti TÜ’yü ziyaret etti   

ABONE OL
6 Kasım 2023 15:06
Batı Trakya heyeti TÜ’yü ziyaret etti   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Özel Kalem Müdürü Ersan Ömer’den oluşan Batı Trakya heyeti Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında, Trakya Üniversitesinin Batı Trakya’ya yönelik yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi vererek “Batı Trakya’nın Türk ve Müslüman haklıyla güçlü bir sevgi bağımız var. Üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerin çoğunluğunu Batı Trakyalı soydaşlarımız oluşturuyor. Trakya Üniversitesi olarak bizim her zaman arkasında durduğumuz bir sözümüz var. Batı Trakya’dan gelerek, ben Trakya Üniversitesinde okumak istiyorum diyen hiçbir öğrencimizi geri çevirmiyoruz. Balkanların en büyük sağlık üssü olan hastanemizin kapıları da Batı Trakyalı Müslüm Türk soydaşlarına açık. Batı Trakya’dan her yıl yüzlerce hastamız hastanemizde tedavi oluyor. Bu zamana kadar Batı Trakya’ya yönelik eğitim başta olmak üzere birçok proje ve çalışma gerçekleştirdik. Trakya Üniversitesi olarak bugün olduğu gibi yarın da Batı Trakya’nın Türk ve Müslüman halkı için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa Trakya Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında “Sizler daima bizimle iç içesiniz ve bizim gönlümüzde özel bir yer edinmiş hocamızsınız. Bugüne kadar bize açmış olduğunuz gönül kapılarınızı Batı Trakyalı öğrenciler için yapmış olduğunuz çalışmalarla taçlandırdınız. Trakya Üniversitesinde Batı Trakyalı pek çok öğrenci eğitim alıyor. Bu da Batı Trakya’ya ne kadar ilgi gösterdiğinizin bir alameti. Bu durum ziyadesiyle bizleri memnun ediyor. Aynı zamanda Batı Trakyalı öğrenciler burayı çok severek tercih ediyorlar. Aileleri de gönül rahatlığıyla evlatlarını Trakya Üniversitesine gönderiyor. Bunda tabii ki sizin göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanın payı çok büyük. Bu da Batı Trakya Müslüman Türkleri adına büyük bir sevinç kaynağı oluşturuyor. Bu anlamda sizlere teşekkür ederim.” dedi.

Batı Trakya Heyeti, vermiş olduğu destekten ve misafirperverliğin dolayı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederken, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar da yer aldı. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.