DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050440-2,18%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batı Trakya’da encümen heyeti seçimleri sekizinci kez ertelendi!

Batı Trakya’da encümen heyeti seçimleri sekizinci kez ertelendi!

ABONE OL
21 Nisan 2021 15:26
Batı Trakya’da encümen heyeti seçimleri sekizinci kez ertelendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Trakya’daki Türk Azınlık Okullarında yapılacak encümen heyeti seçimlerinin 18 Mayıs Salı gününe ertelendiği duyuruldu.

Millet Gazetesi’nin haberine göre; Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti İlk ve Ortaöğretim Müdürlüğü tarafından alınan erteleme kararı yayımlandı. Kararın seçimin yapılacağı belirtilen 20 Nisan tarihinden bir gün önce okullara gönderilmesi dikkat çekti.

Batı Trakya genelindeki azınlık okullarında ilk olarak 22 Aralık tarihinde encümen heyeti seçimlerinin yapılacağı açıklanmıştı. Daha sonra pandemi sebep gösterilerek seçimler sırasıyla 12 Ocak, 26 Ocak, 9 Şubat, 23 Şubat, 9 Mart, 30 Mart ve en son 20 Nisan tarihine ertelenmişti.

Batı Trakya’daki Türk Azınlık Okulları Encümen Heyeti Seçimlerinin üst üste ertelenmesi azınlık kamuoyunda tepkilere neden olmuş, bunun üzerine Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği eylem yapmıştı. Gümülcine ve İskeçe’deki eyalet eğitim müdürlükleri önünde yapılan eylemde, azınlık okullarındaki encümen heyeti seçimlerinin Kovid -19 önlemlerine uyularak yapılması veya encümen heyetlerinin görev sürelerinin yıl sonuna kadar uzatılması talep edilmişti.

BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ: DÜŞÜNDÜRÜCÜ!

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda komşu ülke Bulgaristan’da genel seçimlerin yapıldığını hatırlatarak, “Ülkemiz bir Encümen Heyetleri seçimlerinin üstesinden gelemedi” ifadesini kullandı. BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’in paylaşımı şöyle:

“Batı Trakya’daki Azınlık Okulları’ndaki Encümen Heyeti seçimleri 8. kez ertelendi. Bu kez verilen tarih 18 Mayıs. Komşumuz Bulgaristan genel seçimlerini gerçekleştirdi. Ülkemiz bir Encümen Heyetleri seçimlerinin üstesinden gelemedi. Düşündürücü!” temennisinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.