DOLAR 32,3555 -0.1%
EURO 34,7254 -0.03%
ALTIN 2.383,470,15
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1965693-5,10%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bayramda gözümüz yargı reformunda”

“Bayramda gözümüz yargı reformunda”

ABONE OL
24 Temmuz 2019 11:01
“Bayramda gözümüz yargı reformunda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) Genel Sekreteri Tamer Yavuz 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesine göre yazılı basını ayakta tutan en önemli gelir olan resmi ilan statüsündeki icra ilanlarının kalkması durumunda ayakta kalan gazeteler de kapanır” dedi.

TGD Genel Sekreteri Yavuz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, basına uygulanan sansürün kaldırılmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Öte yandan yerel gazetelerin icra ilanlarının kalkması durumunda yazılı basında çalışan meslektaşlarımızı kötü günler bekliyor. İcra ilanlarının kalkması gerçekleşirse ülke genelinde büyük bir çalışana sahip olan yerel gazetelerde binlerce gazetecinin işsiz kalma durumu söz konusu. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesinde, yazılı basını ayakta tutan en önemli gelir olan resmi ilan statüsündeki icra ilanlarının, yaygın ve yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğu kalkması tartışılıyor. Döviz kurundaki artış nedeniyle kağıt masraflarının artmasıyla zor günler geçiren yazılı basın, şimdi en önemli gelir kaynağı resmi ilanlarda kesinti riski yaşıyor. Yaşanan kağıt fiyatlarındaki artış dolayısıyla zor günler geçiren gazetelere bir de ilan gelirlerinden yoksun kalırsa, ayakta kalan gazeteler de batar” diye konuştu.

Yavuz, bu amaçla gelecekte yok olma noktasına gelen mesleğin temsilcileri olan gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladığını belirtti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.