DOLAR 32,2196 -0.01%
EURO 34,7895 -0.29%
ALTIN 2.445,670,06
BIST 10.218,58-0,49%
BITCOIN 19797830,22%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayramınız kutlu olsun

Bayramınız kutlu olsun

ABONE OL
20 Nisan 2023 10:55
Bayramınız kutlu olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı, yarın Edirne’de saat 06.58’de kılınacak olan bayram namazı ile başlıyor. Üç gün sürecek olan Ramazan Bayramı’nın 1. günü Edirne Belediyesi mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verecek. Ayrıca yine mezarlıklarda ücretsiz çiçek dağıtımı gerçekleştirilecek.

On bir ayın Sultanı Ramazan bugün tutulan son oruç ile sona eriyor. Ramazan Bayramı, yarın Edirne’de saat 06.58’de kılınacak olan bayram namazı ile başlıyor.

MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Edirne Belediye Başkanlığı’nca, her bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da, Bayram Namazının hemen ardından Eski Camii karışındaki otobüs durağından Yenişehir, Buçuktepe, Karaağaç, Yeniimaret-Bademlik, Yıldırım ve Acıçeşme Mezarlıklarına ücretsiz otobüs servis hizmeti verecek.  Mezarlık ziyaretini tamamlayan vatandaşlar, aynı otobüslerle geri dönebilecek.

ÜCRETSİZ ÇİÇEK

Belediye tarafından Buçuktepe, Yenişehir, Acıçeşme, Yıldırım, Yeniimaret Bademlik ve Karaağaç Mezarlıklarında yakınlıklarının kabirlerine çiçek ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için de ücretsiz çiçek dağıtımı gerçekleştirecek. Vatandaşlar mezarlık görevlilerinden ücretsiz olarak çiçek talebinde bulunabilecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Öte yandan Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de vatandaşların güven içinde bir Ramazan Bayramı geçirmesi için tüm güvenlik önlemlerini aldı. İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda otobüs şoförlerine yönelik eğitimler verildi.  Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, şehiriçi ve şehirler arası yollarda görevli ekip sayısını arttırdı. Toplu taşıma araçlarında bayram boyunca sivil ekipler sürekli denetim yapacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.