DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.093,640,15%
BITCOIN 2262862-0,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye bayramda da tedbiri elden bırakmayacak

Belediye bayramda da tedbiri elden bırakmayacak

ABONE OL
25 Kasım 2021 23:31
Belediye bayramda da tedbiri elden bırakmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Ramazan Bayramı’nda tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından, Edirne Belediyesi bayram süresince tüm sokaklarda dezenfekte çalışması yapma kararı aldı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bayramda sokaklar boş olacak. Biz de bundan istifade ana güzergah ve sokaklarda virüse karşı dezenfektan çalışması yapacağız. Ayrıca itfaiye, su, kanal, ambulans ve cenaze hizmetlerimizin devamı için ekiplerimizi oluşturduk” dedi.

Edirne Belediyesi, COVİD-19 salgınına karşı tedbiri elden bırakmıyor. Arife Günü ve Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışması yapacak.

Edirne Belediyesi, Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Edirne’de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ederken;  sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Ramazan Bayramı’nda da tedbiri elden bırakmayacak. Arife Gününden, bayramın son gününe kadar 23-24-25-25 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağını fırsat bilen Edirne Belediyesi; tüm cadde ve sokakları dezenfekte edecek.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 51 araçla arife günü ve bayram süresince faaliyette olacağını belirterek, “Bu bayram İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında pandemi nedeniyle evlerimizde olacağız. Genelge kapsamında Belediyemizin temizlik, cenaze, itfaiye, ambulans, su ve kanalizasyon işleri devam edecek. Bu birimlerde görevli personelimizden ekiplerimizi oluşturduk. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz arife günü ve bayram süresince sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı virüs mücadelesi kapsamında zaten devam eden dezenfekte çalışmalarımızı aynen sürdürecek. Bayram süresince sokaklar boş olacak. Ana güzergahlar ve yollarda dezenfekte çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu arada Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü de, sokağa çıkma kısıtlaması süresince toplu ulaşım hizmetlerinin sefer sayısı ve saatlerinde düzenlemeye gitti. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2/A, 2/B nolu hatların Pazartesi Pazarı yerinden, 3 nolu hattın Gazimihal’den, 3/A nolu hattın Sarayiçi’nden, 5/A nolu hattın Gazimihal’den, 6/A nolu hattın Karaağaç’tan ve 7 nolu hattın eski TOKİ’den çıkış saatleri, 07.30, 12.30 ve 16.30 olarak belirlendi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.