DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30461821.06814%
Edirne
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Belediye çalışanlarının maaşları yatmadı

Belediye çalışanlarının maaşları yatmadı

ABONE OL
15 Şubat 2026 20:48
Belediye çalışanlarının maaşları yatmadı
User - Belediye çalışanlarının maaşları yatmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanlığı’nda çalışan kamu görevlileri ile personel şirketinde çalışan personelin maaşları hesaplara yatmadı.

Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde personel şirketi üzerinden ve kadrolu olarak çalışan toplam bin 500 kişiye yakın işçi ile 450 memur bugün hesaplarına maaşlarının yatmadığını görünce büyük bir şok yaşadı. Şehrimiz Belediye Başkanı Filiz Gencan göreve başladıktan sonra ikinci kez yaşanan maaş krizinin çalışanlara ‘bankada yaşanan teknik arıza’ olarak açıklandığı öğrenildi. İşçi statüsünde bulunanların maaşlarının sendika ile yapılan sözleşme gereği bu gece saat 23.59’a kadar yatırılması gerektiği bildirildi.

Ancak kamu görevlilerinin maaşlarının takvim değiştiğinde hesaplara yatması gerektiği ifade edildi Edirne Belediyesi yetkililerinin, ‘bankadan kaynaklanan teknik arıza’ gerekçesinin mantıklı olmadığı kaydedildi.

Edirne Belediye Başkanlığı’nın promosyon anlaşması gereği çalışan ücretlerini iki gün önceden hesaba bloke etmesi gerektiği bildirildi. Bankanın hesapta parayı iki gün beklettikten sonra çalışan hesaplarına aktardığı öğrenildi. Bu durumda da, belediyenin bankaya parayı süresinde yatırmadığı ortaya çıkıyor.

İşçi maaşları dışında kamu görevlilerinin maaşlarının İller Bankası’ndan ‘memur maaşı’ olarak gönderildiği ve zamanı geçirmeden süresinde hesaplara yatırılmasının zorunluluğu buluyor. Kamu görevlilerin maaşlarının geciktirilmesinin ayrıca görevden kaynaklanan hukuki sorumluluk doğuracağı kaydedildi. Maaş gecikmesi nedeniyle çalışanlardan artı hesaptan para kullanıp faiz ödemek zorunda kalmasının yöneticilere yönelik ciddi sorumluluk getireceği öğrenildi.

Bilindiği gibi normal şartlarda maaş günü gece yarısından sonra ücretler çalışanların hesaplarına geçiyordu. Başkan Gencan’ın iki yıla yaklaşan görev süresinde ikinci kez maaşlarda gecikme yaşanıyor.

Haber Merkezi 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP