DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20636941,03%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye ve Pazarcı Odası protokol imzaladı

Belediye ve Pazarcı Odası protokol imzaladı

Edirne Belediyesi Şubat Ayı Meclis topla toplantısında kabul edilen, kentteki meyve ve sebze pazarlarının yönetmeliğe uygun işletilmesi kararının protokolü imzalandı.

ABONE OL
28 Mart 2024 16:51
Belediye ve Pazarcı Odası protokol imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Şubat Ayı Meclis topla toplantısında kabul edilen, kentteki meyve ve sebze pazarlarının yönetmeliğe uygun işletilmesi kararının protokolü imzalandı. Edirne Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ve Başkan Yardımcısı Murat Yüksel katıldı.

“BUNDAN SONRA TÜM PAZAR YERLERİNİN DÜZENİNDEN ONLAR SORUMLU OLACAK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Geçtiğimiz Şubat ayı meclisinde Edirne’mizdeki sebze, meyve pazarlarının yönetmeliğe uygun işletilmesi için bir meclis kararı almıştık. Kanunen pazarcıların temsilcisi olan Edirne Pazarcılar Odası ile Edirne Belediyesi, belediye kanununun ve pazar yerlerinin işletilmesi hakkındaki yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre bir protokol imzaladık. Edirne’de bugüne kadar da öyleydi ama süresi dolmuştu. Meclis kararına dayanarak hazırladığımız bu protokolü Pazarcılar Odası Başkanımız Şeref Hasır ve Murat Yüksel ile imzalayacağız. Zabıta her zaman yanlarında olacak ama bundan sonra Edirne’de bugüne kadar açılan ve bundan sonra açılacak olan tüm sebze, meyve pazarlarının düzeninden doğrudan onlar sorumlu olacaklar” dedi.

“CUMARTESİ PAZARI BİR SÜRE DAHA ŞU AN Kİ YERİNDE HİZMET VERECEK”

Cumartesi ve Çarşamba günleri kurulan pazarının, yaşanan aksilikler sebebiyle yeni yerine geçmeden önce bir süre daha şu anki yerinde hizmet vermeye devam edeceğini söyleyen Başkan Gürkan “Bugüne kadar niye bekledik? Yeni yaptığımız Cumartesi Cumartesi pazarını yetiştiririz diye bugüne kadar bekledik ama gerek firmanın kendi içinde tedarikçilerle yaşadığı sorunlar, gerekse hava şartlarından bir türlü Cumartesi pazarını yetiştiremedik. 2 aya yakın gecikmemiz söz konusu oldu. Ocak sonunda açmayı planlıyorduk. Maalesef yetiştiremedik. Hayırlısı olsun, bizden sonra açılışı yapılır. Önemli olan Edirnelilere hizmet verecek olmasıdır” dedi.

“PAZARCILARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır da Başkan Gürkan’a çok teşekkür ettiğini belirterek tüm pazar esnafına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalar sonrası Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır tarafından protokol imzalandı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.