DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,750,85
BIST 9.879,581,68%
BITCOIN 20865291,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye’den 3 ay maddi destek

Belediye’den 3 ay maddi destek

ABONE OL
23 Aralık 2020 10:28
Belediye’den 3 ay maddi destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüs salgını nedeniyle iş yeri kapanan ve maaş alamayan çalışanlara 3 ay boyunca maddi destekte bulunacaklarını söyledi. Gürkan ayrıca, faaliyetlerini tamamen durduran belediye kiracılarından 3 ay boyunca kira almayacaklarını, faaliyetlerini kısmen durduran ya da devam eden kiracıların kiralarında ise yüzde 75 indirim yapacaklarını açıkladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını nedeniyle kent merkezinden merkezinde faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan işyerlerindeki çalışanlara, 3 ay süreyle maddi destekte bulunacakları açıkladı.

447 İŞYERİ TAMAMEN KAPALI

Esnaf Odalarıyla yaptığı görüşmelerde Edirne’de 447 işyerinin tamamen kapalı olduğunu belirlediklerini belirten Gürkan, “Bunların içinde kahvehane, lokanta, cafe, çay bahçeleri, halı sahalar gibi işletmeler var. Bunlar için bizim bir yetkimiz yok. Ama burada asıl odaklanılması gereken işyeri tamamen kapatıldığı için maaş alamayan çalışanlar. Faaliyeti tamamen kapatılan işyerlerindeki çalışanların sayılarını tespit ederek, işe gidemeyen, maaş alamayan arkadaşlarımıza Belediye olarak maddi destekte bulunacağız. Belki çok büyük rakamlar değil ama onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Arkadaşlarım bununla ilgili çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası ile de bu konuda görüşeceğiz. Bizim tahminimizce bin 500 ila 2 bin arasında bu şekilde olan çalışan var.”

BELEDİYE KİRACILARINDAN 3 AY KİRA ALINMAYACAK      

Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda faaliyetlerini tamamen durduran belediye kiracılarından 3 ay boyunca kira alınmayacağını belirten Gürkan, faaliyetlerine kısmen durduran ya da devam eden belediye kiracılarından ise yine 3 ay boyunca kiralardan yüzde 75 oranında indirim yapılması için Belediye Meclisi’ni 25 Aralık Cuma günü olağanüstü meclis toplantısı çağrısı yapacağını söyledi.

MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Gürkan, “Hem işyerlerini kapatılması nedeniyle maaş alamayanlara vermek istediğimiz destek hem de Belediye kiracıları için düşündüğümüz bu düzenlemeye sanıyorum Belediye Meclisi’mizin değerli üyeleri de olumlu yaklaşacaklardır” şeklinde konuştu.

İMCE’YE DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ       

Belediye tarafından salgın nedeniyle uygulamaya alınan “Edirne İmece”ye de değinen Gürkan, “Bildiğiniz gibi bağışçılar ile ihtiyaç sahiplerini telefonlarına indirilen Edirne İMECE isimli aplikasyon uygulamasıyla bir araya getiriyoruz. İMECE’ye her türlü bağışı yapabiliyorsunuz. Gıda, giysi, bebek maması ve bezi, sokak hayvanları için gıda bağışı yapabiliyorsunuz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımız var. İşyerlerinin kapatılması nedeniyle maaş alamayan kardeşlerimizin sizlerin gıda, bebek bezi, maması gibi desteklerine ihtiyacı var. Edirne halkı yardımseverdir, kara gün dostudur. Bu nedenle tüm Edirne Halkı’nı Edirne İMECE’ye destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.