DOLAR 32,6066 0.38%
EURO 34,7666 0%
ALTIN 2.496,530,51
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20326611,91%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediyenin standına büyük ilgi

Belediyenin standına büyük ilgi

ABONE OL
26 Şubat 2020 10:44
Belediyenin standına büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan ve üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan “Yetenek Her Yerde” kariyer fuarlarında yer alan Edirne Belediyesi’nin standı, üniversiteli gençlerden büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan ve üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan “Yetenek Her Yerde” kariyer fuarı başladı. Kariyer Fuarı’nda Edirne Belediyesi de yer alarak üniversiteli gençlere yol gösterdi. Fuarın açılışına Edirne Belediyesi’ni temsilen Başkan Vekili Selçuk Çakır katıldı. Selçuk Çakır’a fuara katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Edirne Belediyesi’nin açtığı stant ise üniversiteli gençlerden büyük ilgi gördü. Gençler, standa gelerek belediyenin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi aldı, kariyer planları yaptı.

Fuarda Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı bir sunum gerçekleştirdi.

EDİRNE AKADEMİ  BİN 31 KİŞİYE ULAŞTI

2017 yılında Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde kurulan Edirne Akademi’nin ücretsiz olarak tüm vatandaşlara eğitim, seminer, atölye çalışmaları ile hizmet verdiğine değinen Takındı, Edirne Akademi’nin açıldığı günden bu güne toplamda bin 31 kişiye ulaştığını söyledi.

KADIN MERKEZLERİNDEN 23 BİN 627 KİŞİ FAYDALANDI

Edirne Belediyesi bünyesinde yer alan kadın merkezleri hakkında da bilgiler veren Takındı, “2016 yılından 2019 yılına kadar kadın merkezlerimizde cilt bakımı ve kuaförlük, ücretsiz spor salonu, Kişisel Gelişim Eğitimleri (Dikiş, Edirnekari sanatı, ahşap boyama, ürün restöresi, geleneksel Osmanlı süsleme, cam boyama, takı tasarımı, amigurumi, rölyef, iğne oyası, dekoratif ev aksesurları), Evlilik ve Aile Danışmanlık hizmeti verilmektedir. Kadın Merkezlerimizde cilt bakımı ve kuaförlük, ücretsiz spor salonu, kişisel gelişim eğitimi ve danışmanlık hizmetinden toplamda 23.627 kişiye ulaşılmıştır. EDMEK ( Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi) ise kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak, dezavantajlı kadınlara yol göstererek, onları da yaşamın her alanına katabilmek ve kadının her meslek grubunda var olabileceğini göstermek amacıyla açılmıştır. 2019 yılında 43 kadınımız faydalanmıştır. 2 kadınımız istihdam sağlamıştır.  Emek Evi’nde 37 kadın ürün satışı yapmaktadır. Belediyemiz ayıca İlk Yardım Merkezi ile ilk yardımcılar yetiştirmeye devam etmektedir. Belediyemiz tarafından Gönüllü Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi de verilmektedir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.