DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652070,72%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berberler hizmet kalitesini teknolojiyle yükseltiyor

Berberler hizmet kalitesini teknolojiyle yükseltiyor

ABONE OL
20 Ocak 2023 11:41
Berberler hizmet kalitesini teknolojiyle yükseltiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, esnafının sürekli kendini geliştirmek için büyükşehirlerde eğitimlere katıldığını ve gençlerin teknoloji ile mesleği ileriye taşımak için büyük gelişimler gösterdiğini söyledi.

Kuaför, berber ve güzellik salonlarının artık standart işlemlerin daha üstünde hizmet verebilmek için teknolojiden yararlandığını söyleyen Gül, esnafının müşterilere sunduğu hizmet kalitesinin eskiye göre gözle görülür olduğunu ifade etti

“ARTIK ESNAFIMIZ TEKNOLOJİ İLE SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER KAYDEDİYOR”

Edirne Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, “Dünya genelinde olduğu gibi artık kuaför ve berberlerimiz hair dizayn, hair designer, barber shop, stilist gibi isimler altında tabi ki teknolojik olarak da gelişmeler kaydediliyor. Eskiden yapılan sadece genel işlemler vardı. Şimdi saç üzerinde, cilt üzerinde farklı işlemler yapılıyor. Kalıcı makyaj, kalıcı kaş kontür olayı özellikle güzellik salonlarında yeni yeni gelişimlerle hizmete girdi. Bunun yanı sıra erkek berberlerimizde saç bakımı, yüz maskeleri, buharla cilt bakım gibi birçok işlemler yapılıyor. Dünyada teknolojinin gelişimine göre mesleğimizde de gelişim oluyor” dedi.

“GENÇ GİRİŞİMCİLERİMİZ EĞİTİMLERE GİDİP İŞLETMELERİNDE UYGULUYORLAR”

Güzellik salonu, kuaför ve berber esnafının yeni işletmecileri gençlerin sürekli eğitimlere katıldığını, kendilerini geliştirdiğini ve bunu da müşterilerine sunma için işletmelerinde uyguladığına değinen Selçuk Gül “Genç girişimcilerin çok büyük önemi var. Takip edip öğreniyorlar. Bunların eğitimlerini farklı farklı yerlerde alıyorlar. Özellikle büyükşehirlerde eğitim salonları kuruldu. Eğitim salonlarına gidip katılımlarda bulunup, kazandıkları bilgileri geliyorlar işletmelerinde uyguluyorlar. Günden güne teknoloji ilerledikçe esnafımızda kendini geliştirmeye çabalıyor en iyi hizmet için. Değişik teknolojiler, cihazlar yapılıyor, düne kadar lazer diye bir şey yoktu mesela. Şimdi lazerle çok işlem yapılıyor. Esnafımız teknoloji çok yakından takip ediyor. Zamanın da vermiş olduğu imkanlar, akıllı telefonlar, sosyal medyalar, duyumlar, paylaşımlar takip edilerek hep bir dahaki sefer katlanarak gelişimin üstüne konuluyor” şeklinde ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.