DOLAR 32,5778 0.28%
EURO 35,0175 0.11%
ALTIN 2.460,751,02
BIST 9.888,531,77%
BITCOIN 21011851,20%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Beyaz Yürüyüş’ Ankara’da son buldu

‘Beyaz Yürüyüş’ Ankara’da son buldu

ABONE OL
29 Kasım 2021 11:02
‘Beyaz Yürüyüş’ Ankara’da son buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) öncülüğünde İstanbul’dan başlatılan ‘Beyaz Yürüyüş’ Ankara’da sona erdi. Yürüyüşe katılan Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, öncelikli olarak özlük hakları için yürüdüklerini belirterek, “Ülkede hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının çok ciddi özlük hakları kaybı söz konusu bu dönemde. Geçinme sorunlarıyla yüz yüzeler” dedi.

TTB öncülüğünde doktorların İstanbul’dan başlattığı ve birçok sağlık ve meslek örgütünün de destek verdiği ‘Beyaz Yürüyüş’ 4 günün ardından Ankara’da sona erdi.

TTB’nin sosyal medya hesabında videolu açıklamada bulunan Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, öncelikli olarak özlük hakları için yürüdüklerini belirterek, “Ülkede hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının çok ciddi özlük hakları kaybı söz konusu bu dönemde. Geçinme sorunlarıyla yüz yüzeler” dedi.

En büyük taleplerinden birinin de halkın sağlık hakkı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Altun, “Günümüzde bakıldığında ya telefon başında ya da internetten insanlar randevu almaya çalışıyorlar hastanelerden. Haftalar sonraya ancak alabiliyorlar. Yine bu süreçte getirilen beş dakikada bir hasta muayenesi var. ‘Beş dakikada hasta muayenesi yapılmaz’ diyoruz, hastalarımıza daha fazla vakit ayırmak istiyoruz. Aynı zamanda insanlarında, halkımızın da beş dakikada sağlık hizmeti almaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü beş dakikada verilen bir sağlık hizmetinin kimseye bir yararı yok. Hekim ancak işte hastanın ne derdinin olduğunu anlayabilmesi için sorduğu sorular, hastanın sıkıntılarını öğrenmesi için geçecek zaman bile beş dakikadan çok daha fazla ki, muayene süreci işin içine eklendiğinde bu kadar zamanda bu bitirilemez” dedi.

Yorucu çalışma koşullarından bahseden Prof. Dr. Altun, “36 saate varan nöbetler ve bu nöbetler sonrası tekrar gündüz mesaisine çalışmaya devam etmek zorunda kalanlar var. Özellikle uzmanlık eğitimi alan genç meslektaşlarımız, asistan hekimler çok yoğun çalışma koşulları altında eziliyorlar açıkçası” dedi.

Son iki yılda bu pandemiyle birlikte sağlık çalışanların iş yükünün çok daha fazla arttığına işaret eden Prof. Dr. Altun, “Hem çalışma ortamımızdaki güven sorunu, çalışma ortamlarımızın güvende olmayışı, beraberinde hasta olduğumuzda COVID-19’un meslek hastalığı olarak hala sayılmaması ciddi bir kayıp. Bunları dile getirmek için Ankara’ya yürüyoruz. Bu süreçte yine taleplerimiz içerisinde hekimlerin özlük haklarıyla ilgili 7200 ek gösterge istiyoruz diyoruz. Yine aile hekimlerine getirilen son bir yönetmelikle, sanki bu ceza yönetmeliği gibi onların hem kişisel özgürlüklerini kısıtlayan bu yönetmeliğin karşısında olduğumuz için Ankara’ya yürüyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.