DOLAR 32,3615 -0.58%
EURO 34,6703 -0.48%
ALTIN 2.412,13-0,42
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1879218-4,30%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilgin, “ÇEDES projesini reddediyoruz”

Bilgin, “ÇEDES projesini reddediyoruz”

ABONE OL
15 Haziran 2023 11:27
Bilgin, “ÇEDES projesini reddediyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın dindar bir yeni nesil projesi ile uyum içindeki “Manevi Danışman” sıfatıyla pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, Kuran Kursu öğreticisi gibi kişileri görevlendirdikleri ÇEDES projesini reddediyoruz” dedi.

TÖS Edirne İl Başkanı Gökay Bilgin, yönetim kurulu adına açıklamada bulunarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” isimli projeye tepki gösterdi.

Bilgin, Cumhuriyetimizin 100. Yılına eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve yurttaşlar olarak düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duyguları ile girdiklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın dindar bir yeni nesil projesi ile uyum içindeki “Manevi Danışman” sıfatıyla pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, Kuran Kursu öğreticisi gibi kişileri görevlendirdikleri ÇEDES projesini reddediyoruz” dedi.

Bilgin, şunları söyledi; “Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına; laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına; Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine ‘Hayır!’ diyoruz. Demokrasinin güvencelerinden biri olan ve anayasal koruma altında bulunan Öğretim Birliği Yasası’nın yok edilmesini, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından çok tehlikeli buluyoruz. Başarılı okullarımızın ‘Proje Okul’ adı altında, başarıları gölgeli imam hatip okullarına dönüştürülmelerini istemiyoruz. 4+4+4 kesintili sistemin yanlışlığını, çöküşünü ve verdiği hasarı gördüğümüz için, ivedi olarak 12 yıllık zorunlu kesintisiz eğitime geçilmesini talep ediyoruz. Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılmalarını ve öğretmenlerimize yaşatılan bu inanılmaz değerbilmezliği kabul etmiyoruz. Dini ağırlıklı seçmeli derslerin bütün okullarda ve sınıflarda okutulmasına, ayrıca Kuran kurslarındaki eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasına razı olmuyoruz. Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmaz sokaktan bir an önce çıkmasını diliyor, bunun için de Milli Eğitim Bakanlığının adındaki “Milli” ve “Eğitim” sözcüklerinin anlamına uygun davranmaya davet ediyoruz. Eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.